≫ 

"Nikada nećemo prežaliti": Porodica umrle porodilje u Nišu neutešna, mama joj je spremala stvari za povratak

Porodilja je preminula jutros usled komplikacija izazvanim virusom korona

  • 12
Preminula porodilja, Pirot, Anja Ilić

Foto: D.K.

Porodilja iz Pirotskog okruga (23), koja je zbog komplikacije sa kovidom 19 pre nekoliko dana porođena carskim rezom u Kliničkom centru u Nišu, preminula je jutros, a članovi njene porodice u neverici su zbog sve što se dogodilo. Tako je baka nesrećne žene Verica Ilić, za Telegraf.rs ispričala da je njena unuka bila za ponos.

- Bila svestrana, studirala je ekonomiju u Nišu, u Pirotu je držala kafić, vesela, uvek nasmejana... Sve im je u životu krenulo, u novembru prošle godine počela je da se zabavlja sa budućim suprugom, venčali su se 18. juna, tad je bila svadba, čekali su da se malo stiša epidemija. Mnogo su bili srećni što se niko ko je bio na svadbi, nije razboleo. Gradio im se novi stan, sve su nove stvari kupili, a njihova sreća je bila na vrhuncu kada su saznali da će ona postati majka. Kada je zatrudnela, još se više prolepšala. Svi smo se mnogo radovali detetu. Dobro je podnosila trudnoću, pa kada je počela da kašlje i da povraće niko nije pomišljao da će to dovesti do kobnog ishoda - priča Verica Ilić.

Porodilja je sanitetom prebačena u niški Univerzitetski klinički centar, a kako kaže baka, svakodnevno su dobijali informacije o njenom zdravstvenom stanju.

- Juče sam čula da joj je saturacija pala, da su morali da je porode i da je bebica negativna. I dalje smo mislili da će sve biti u redu. Njena majka je spremala stvari za njen i bebin dolazak kući. Jutros sam krenula na sprat da vidim da li je završila sve pripreme. Kad sam se popela uza stepenice, čula sam vrisku, odmah mi je bilo jasno da se najgore desilo - kazuje baka preminule porodilje.

Preminula porodilja, Pirot, Anja Ilić

Foto: D.K.

Ističe da nema nikakvih primedbi na postupanje lekara prema pokojnoj unuci.

- Taman posla, nemam šta da kažem, svi su bili uz nju, pružali joj podršku i lekari i medicinske sestre. Šta da kažem, možda je Bog tako hteo, ali nećemo je nikada prežaliti - rekla je Verica.

Iz niškog UKC saopšteno je da se porodilji naglo pogoršalo zdravstveno stanje.

- Žena koje je bila bez ikakvih drugih bolesti, u devetom mesecu trudnoće inficirala se koronom zbog čega je primljena u UKC Niš. Nakon carskog reza, donela je na svet devojčicu tešku 3.4 kilograma, ali je odmah vraćena na intenzivnu negu. I kada se činilo da njeno stanje ide ka laganom oporavku, korona je pokazala svu nepredvidivost koja prati ovu bolest - noćas su joj se parametri naglo pokvarili. Porodilja je stavljena na respirator i jutros je preminula nakon više reanimacija. Pogoršanje stanja nije bilo uzrokovano ginekološkom intervencijom već respiratornom slabošću izazvanom korona virusom - rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Video: Na Institutu za majku i dete, petoro dece na kovid odeljenju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    24. septembar 2021 | 19:32

    Nista teze nego oplakivati dete.Nesto najstrasnije sto coveka moze da snadje.Saucesce porodici.

  • Bojana

    24. septembar 2021 | 19:31

    Tuga ogromna.Saucesce porodici.

  • Mnogi

    24. septembar 2021 | 20:10

    Lekari su preporucivali trudnicama da se vakcinisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA