≫ 

Ružić o vršnjačkom nasilju u Sremskoj Mitrovici: Veoma sam zabrinut, održaćemo sastanke sa roditeljima

- Neophodno je da svi akteri, uključujući i porodicu, daju konstruktivan doprinos u stvaranju bezbedne i podsticajne sredine za život i razvoj dece - rekao je Ružić

  • 8
Tuca u skoli, vrsnjacko nasilje Foto-ilustracija: Shutterstock

Dečak (13), učenik osmog razreda OŠ "Sveti Sava" u Sremskoj Mitrovici pretukao je trojicu vršnjaka, a jedan od njih završio je u bolnici. Prvog dečaka pretukao je na odmoru ispred prodavnice, van škole, a drugu dvojicu u hodniku škole, ispred učionice. O ovom stravičnom slučaju obavešteni su MUP, nadležno tužilaštvo, Centar za socijalni rad, kao i Ministarstvo prosvete.

U Ministarstvu prosvete za Kurir su potvrdili da su obavešteni o vršnjačkom nasilju u Sremskoj Mitrovici i da očekuju od školskog tima za zaštitu da adekvatno reaguje.

- Veoma sam zabrinut zbog slučajeva vršnjačkog nasilja koji su se u proteklom periodu dogodili u školama. Ministarstvo prosvete će zbog toga intenzivirati preventivne aktivnosti i preko školskih uprava inicirati saradnju s lokalnom zajednicom, centrima za socijalni rad i MUP - rekao je ministar i dodao da će ove sedmice u Smederevskoj Palanci početi sastanci s roditeljima o vršnjačkom nasilju i ulozi škole, porodice i institucija socijalne zaštite i policije u prevenciji svih oblika nasilja.

- Važno je istaći da je u zaštiti i prevenciji od vršnjačkog nasilja neophodna podrška i delovanje svih činilaca društva, kao i da svi prepoznaju značaj vaspitnog rada, uz poseban akcenat na nenasilnu komunikaciju, mirno rešavanje konflikata i neprihvatanje nasilja kao oblika ponašanja. Neophodno je da svi akteri, uključujući i porodicu, daju konstruktivan doprinos u stvaranju bezbedne i podsticajne sredine za život i razvoj dece - rekao je Ružić.

Video: Tinejdžer se iživljava nad drugom u Domu, a učenici navijaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    7. oktobar 2021 | 09:57

    Ne razumem sta je problem sto se tuku. Zar drzava putem rijalitija ne promovise to ponasanje? Deca samo slede primer.

  • Bl

    7. oktobar 2021 | 10:23

    Blago nasem ministru prosvete.Skolstvo u haosu, pola procesora bolesno od kovida, onni dan nije radiou skoli , a minisruje.

  • Koliko znam

    7. oktobar 2021 | 09:31

    Tu je odmah trebalo da reaguje tjm za nasilje, pedagog, psiholog, direktor, skolska uprava, policija, centar za socijalni rad, a ne rodkgelj i mediji Sunovrat skolstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA