≫ 

Arsenal oružja i municije pronađen kod Peći i Prizrena: Sumnja se da pripada uhapšenim Albancima

Uhapšeni su, osim za terorizam, osumnjičeni i za krivično delo "uvoz, izvoz, snabdevanje, transport, proizvodnja, razmena, posredovanje ili neovlašćena prodaja oružja ili eksploziva".

  • 2
Kosovska policija Policija tzv. Kosova / Foto: Profimedia

U policijskom pretresu nekoliko lokacija u Peći i Prizrenu zaplenjeno je više komada oružja, bombi, municije i druge vojne opreme povezane sa petoricom Albanaca uhapšenih pod sumnjom da su na Kosovu i Metohiji pripremali terorističke napade, javlja RTS

Policija je saopštila da je zaplenila značajne količine naoružanja, uključujući automatsko oružje različitih vrsta, municiju, ručne bombe i drugu opremu.

Ova zaplena je nastavak akcije u kojoj je na području Peći i Prizrena uhapšeno pet osoba, kod kojih je zaplenjena značajna količina eksploziva, oružja, dronova i novca.

Specijalno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da je policijska uprava za borbu protiv terorizma tokom hapšenja i racije pronašla eksploziv, bespilotne letelice i protivtenkovsko oružje.

Uhapšeni su, osim za terorizam, osumnjičeni i za krivično delo "uvoz, izvoz, snabdevanje, transport, proizvodnja, razmena, posredovanje ili neovlašćena prodaja oružja ili eksploziva".

Pojedini prištinski mediji prenose saznanja da se radi o grupi Albanaca, radikalnih islamista koji su planirali terorističke napade na KiM. Iz grupe od pet članova, dvojica su ranije hapšena kao deo radikalne islamske grupe. Još nije jasno da li je ta grupa bila deo ili je imala veze s ISIS-om ili drugim terorističkim organizacijama.

Mediji prenose da su poznata imena četiri osobe koje su uhapšene zbog osnovane sumnje da su pripremale bombaški teroristički napad.

Uhapšeni su A. Đ. iz Peći, M. B. iz Prizrena, E. S. i N. S. koji su, prema saznanjima policije, i ranijih godina dovođeni u vezu sa terorizmom i hapšeni zbog toga.

Video: 2 eksplozivne naprave nađene u zgradi Intel-a u Zvečanu: Pokušaj zastrašivanja ili napada na Srbe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trebalo bi

    12. oktobar 2021 | 09:08

    njima svima kuce pregledati I ovima sto pregledaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA