≫ 

Policija opkolila selo Moravac: Steže se obruč oko ubica porodice Đokić?

U selu su primećene jake policijske snage

  • 39
Porodica Đokić, uviđaj policija selo Moravac Foto: Telegraf/D.K., Privatna arhiva

U toku je akcija policije u selu Moravac kod Aleksinca, saznaje Telegraf.rs. Prema prvim informacijama, jake policijske snage su u selu u okviru istrage o ubistvu porodice Đokić.

Policija je opkolila selo, raspoređeni su na ulazu i izlazu iz sela. Dva policijska kombija su na raskrsnici gde su odvezeni ka njivama, u kojima su nađena tela.

Podsetimo, Đokići su poslednji put viđeni u noći između subote i nedelje, 26. na 27. septembar, kada su iz sela Moravac, gde su bili od Goranove majke na večeri, krenuli put Aleksinca gde žive. Njihov “folksvagen pasat” crne boje snimila je nadzorna kamera na perionici, kod mosta u Žitkovcu i od tog trenutka, i vozilo i tročlana porodica kao da je u zemlju propala.

Video: Jake policijske snage u selu Moravac gde je poslednji put viđena tročlana porodica Đokić

Tela porodice Đokić, pronađena su u subotu, 2. oktobra, nakon šest dana potrage u ataru sela Moravac, gde su kobne večeri i bili u poseti Goranovoj majci. Na putu do kuće njih su ubice presrele, otele, a potom hicima iz pištolja hladnokrvno ubile. Nakon zločina, tela Đokića su spaljena, dok je njihov automobil odvezen na drugu lokaciju, 10 kilometara dalje, i tu zapaljen kako bi se prikrili tragovi.

Najpre je u selu Tešica pronađen njihov zapaljeni "pasat", a nekoliko sati kasnije i njihova tela u blizini divlje deponije u Moravcu.

Pronađeni tragovi krvi ukazuju da su ubijeni na mestu gde su spaljeni. Njihovo vozilo pronađeno je 12 kilometara dalje u šumi, kraj napuštene separacije u Tešici. Ustanovljeno je da su svo troje likvidirani vatrenim oružjem, a veruje se da je motiv stravičnog ubistva pljačka.

Kako vreme odmiče ovaj monstruozni slučaj je pod sve većim velom crne misterije, a u međuvremenu o ubistvu se "isplelo" bezbroj teorija, međutim, nijedna nije zvanično potvrđena.

U okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca saslušali više od 100 ljudi iz tog mesta i okolnih sela, Moravca i Tešice, gde je počinjen zločin.

Svi koji su odvedeni na poligraf su prošli, a jedini trag koji je nađen pored tela za sada ne može pomoći u potrazi za ubicama.

Sahranjeni 7. oktobra, Dan žalosti u Aleksincu

Porodica Đokić, Goran, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija iz Aleksinca, sahranjena je 7. oktobra na groblju u Žitkovcu. Tog dana je u Aleksincu bio i Dan žalosti, pa su zastave bile spuštene na pola koplja.

Niška policija intenzivno traga za izvršiocima stravičnog zločina, ali još uvek nema informacija da je bilo ko osumnjičen. Rasvetljavanju zločina mogao bi da pomogne trag pronađen na mestu gde je vozilo spaljeno. Radi se o čauri iz pištolja, koja bi mogla da organe gonjenja dovede do ubice.

- Ako se ispostavi da je čaura od metka kojima su usmrćeni Đokići, biće obavljena balistička analiza, s obzirom da su urezi na njoj jedinstveni, kao otisak prsta. Ukoliko bude pronađeno oružje za koje se sumnja da je upotrebljeno za zločin, vršiće se probno pucanje, pa će se čaure uporediti. Samo prisustvo čaure na mestu gde je vozilo nađeno, ukazuje na mogućnost da je ubici ispala kada ih je skupljao, ako su Đokići usmrćeni u svom automobilu. Međutim, moguće je da je metak eksplodirao kada je vozilo zapaljeno, odnosno da se radi o municiji koju je Goran imao kod sebe. Ovo iz razloga što je u njegovom stanu pronađena kutija za pištolj, ali ne i oružje, pa se pretpostavlja da ga je nosio sa sobom – naveli su ranije naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

U Zavodu za sudsku medicinu obavljena je obdukcija tela svirepo ubijene porodice. Ustanovljeno je da su usmrćeni vatrenim oružjem, ali preciznije informacije u interesu istrage se ne saopštavaju. Ukoliko su zadobili ustrelne rane, odnosno ako su u njihovim telima pronađeni meci, i oni će biti dostavljeni organima gonjenja na dalju analizu.

Video: Rekonstrukcija zločina koji je zgrozio Srbiju: Đokići su likvidirani brzo, tiho, u blizini naselja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    16. oktobar 2021 | 12:28

    Ako je selo opkoljeno, verovatno je akcija hapšenja,a ne istrage.Policiji želim sreću i uspešno hapšenje monstruma!

  • Posmatrač

    16. oktobar 2021 | 12:30

    Ja sam ubedjen da samo fali par “kockica” i da je ceo “mozaik” sklopljen,tu je mnogo stvari moralo da se uradi i sigurno je napravljeno mnogo gresaka u ovom zločinu,a osuda je za doživotnu,da se muče i maltretiraju dok su živi u zatvoru…

  • Sneza

    16. oktobar 2021 | 12:27

    Mozda da zovnu lovce? Jel to isti oni koji su vijali malcanskog berberina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA