≫ 

BIA prikazala snimak upada u Belivukovu kuću: Vidi se i kako je otkrivena tajna soba

Pomenuta tajna soba je pronađena tako što su pripadnici BIA sproveli kamere kroz ventilacione cevi, a sve to se vidi na snimku koji je objavljen

  • 21

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) danas je objavila snimke na kojima se vidi upad u kuću Veljka Belivuka u Ritopeku od 4. februara ove godine, kao i snimak pronalaženja tajne sobe u kojoj su vršena najteža krivična dela. Kako se na snimku vidi, na ulazu u tajnu sobu je velika količina pepela.

- Ovo su snimci akcije Bezbednosno informativne agencije, koje je sprovela sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i MUP-om Repiblike Srbije, a na planu hapšenja organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk. U okviru hapšenja pomenute kriminalne grupe primenjivane su najstrože metode i sredstva rada Agencije, uključujući ugradnju prislušnih sredstava, instaliranje uređaja za praćenje, ugradnji kamera za video nadzor, uz konstantno praćenje na terenu, a što je rezultiralo akcijom hapšenja 26 lica - navodi se u snimku.

Kako se dodaje, većina članova grupe suočena je sa kaznom doživotnog zatvora.

Potom je prikazan snimak upada u kuću u Ritopeku 4. februara 2020. godine, a zatim i pronalazak tajne sobe gde su vršena najteža krivična dela od strane ove organizovane kriminalne grupe. Pomenuta tajna soba je pronađena tako što su pripadnici BIA sproveli kamere kroz ventilacione cevi, a sve to se vidi na snimku koji je objavljen.

Posle razgovora sa značajnim brojem pripadnika klana Belivuk - Miljković, policija je došla do informacija koje su je odvele do tajne sobe koja se nalazi u kući u Ritopeku.

- U toj kući, "kući strave", dovođeni su ljudi koji su na najsuroviji i najmonstruozniji način ubijani. U sklopu te kuće pronađena je i tajna prostorija, vrlo vešto i efikasno sakrivena, do koje možda ne bismo došli da nije bilo onih koji su bili spremni da podele tu informaciju sa nama i u kojoj smo pronašli zastrašujuće veliku količinu naoružanja, više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva, pripremljenih i spremnih da budu aktivirani. U toj prostoriji smo pronašli i industrijske mašine za mlevenje mesa, za mlevenje kostiju. Pripadnici naših forenzičkih timova rade na istraživanju bioloških tragova kojih ima u velikoj količini - istakao je ministar Vulin.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu - Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 27. septembra 2021. godine donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Veljka Belivuka, zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Video: U Belivukovoj kući pronađena mašina za mlevenje, potvrđeni tragovi DNK različitih žrtava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shampita

    17. oktobar 2021 | 12:56

    Nisu mi jasni ovi likovi, sve pociste za sobom, uklone tragove...izmrcvare se oko sakrivanja zlocina a onda razmenjuju slike putem telefona. Pametna grupica nema sta.

  • Miloš

    17. oktobar 2021 | 13:00

    A snimak sa Doljevca?

  • Manjača

    17. oktobar 2021 | 13:22

    Bravo za Batu Gasica ali Doljevac 2 min fali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA