Dabović poslat na doživotno izdržavanje kazne: Izbo nožem devojku posle raskida

On je pravnosnažno osuđen za teško ubistvo iz bezobzirne osvete bivše devojke

  • 3
ubica Dejan i ubijena Dusanka, Novi Sad, ubistvo

Foto: Facebook

Dejan Dabović (30), nekadašnji vaterpolista, poslat je prošle nedelje na izdržavanje doživotne kazne zatvora, i tako je postao drugi osuđenik u Srbiji koji će do smrti ostati iza rešetaka, preneo je Kurir. Prvi je, podsećamo, Ninoslav Jovanović.

On je pravnosnažno osuđen za teško ubistvo iz bezobzirne osvete bivše devojke u Novom Sadu nakon što je sa njim raskinula dugogodišnju emotivnu vezu i za razbojništvo u kladionici koje je bilo dan pre ubistva.

Dabović je u Novom Sadu, na Grbavici, ubio svoju bivšu devojku Dušanku Jocović. Izbo je nožem pred zgradom u kojoj je živela u Alekse Šantića. Devojka je preminula na putu do Urgentnog centra, dok je okrivljeni za ubistvo uhapšen nekoliko sati kasnije.

- Poslednjih godinu dana, otkako sam u pritvoru, stalno razmišljam o tome šta sam uradio i kajem se. Sećam se da sam Dušanku udarao pesnicama po glavi i ničega više. Ne znam kada sam izvadio nož. Sledeće čega se sećam je dolazak u sobu u hostelu - rekao je Dabodić na jednom od suđenja.

Govoreći o njihovoj vezi, Dabović je tvrdio da su i on i Dušanka međusobno bili ljubomorni i da je zbog toga dolazilo do prepirki. Imao je, kako je rekao, potrebu da se vidi sa njom, i 25. decembra je otišao do njene zgrade, ali je nije pronašao. Sutradan su se, po njegovim rečima sreli kod Limanske pijace, prošetali su se i pričali o svojim životima.

ubica Dejan i ubijena Dusanka, Novi Sad, ubistvo

Dejan i Dušanka/ Foto: Facebook

- Ušli smo u radnju, kupila je vodu i nekoga je pokušala da pozove preko telefona i čuo sam kada je rekla da je Dejan Dabović sa njom i da joj preti nožem - ispričao je optuženi:

- To me je užasno pogodilo, krenuo sam da je zagrlim, a ona je vikala da se sklonim od nje. Odgurnula me je i pljunula i to me je razbesnelo.

Otac preminuo od tuge

 

Dušankina majka Mirjana i rođena sestra Danijela, koja živi u Novom Sadu, pridružile su se krivičnom gonjenju Dabovića. Navele su da im je teško zbog svega što se dogodilo, kao i da je Dušankin otac u međuvremenu od tuge za njom preminuo. One su ispričale i da se po Herceg Novom posle ubistva pričalo kako je optuženi od kuće poneo nož kojim je izvršio ubistvo, jer nigde nije mogao da nađe da kupi pištolj.

U Višem sudu u Novom Sadu dana 24. marta ove godine, petočlano sudsko veće kojim je predsedavala sudija Ivana Josifović izreklo okrivljenom Dejanu Daboviću kaznu doživotnog zatvora za izvršeno krivično delo teško ubistvo i za krivično delo razbojništvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA