Na Horgošu u autobusu nađena oprema vredna 18.000 dolara: Putnici rekli da nose samo lične stvari

Krivična prijava će biti podneta protiv 36-godišnjeg vozača autobusa iz Podujeva.

  • 2
grafička kartica, zaplena,

Foto: Uprava carina

Carinici su, u saradnji sa policijom, 18. oktobra 2021. godine na prelazu Horgoš, u prtljažniku jednog autobusa koji se uputio ka Peći, pronašli raznu kompjutersku opremu vrednu više od 18.000 dolara.

Pokušaj krijumčarenja računarske opreme otkriven je u ranim jutarnjim časovima, kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao autobus koji je saobraćao na liniji Dortmund – Peć, saopštila je Uprava carina.

Na pitanje carinika upućeno vozaču i putnicima, da li imaju nešto da prijave, svi su odgovorili da sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, kada su carinici otvorili prtljažnik tog autobusa, pored prtljaga putnika zatekli su i mnoštvo računarske opreme među kojom se nalazio uređaj za napajanje servera, stezaljka za nisku struju, kompjuter "Antiminer", grafička kartica ''Geforce RTX 3080'', 3 cevna svetla u boji, matična ploča, procesor i još jedan uređaj za napajanje.

Kako se niko od putnika nije prijavio kao vlasnik pomenute računarske opreme, krivična prijava će biti podneta protiv 36-godišnjeg vozača autobusa iz Podujeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    18. oktobar 2021 | 17:06

    Oprema za rudarenje kriptovaluta

  • Tre ali ste

    18. oktobar 2021 | 19:25

    vi siptarima dzepove da pretresete oni turci I arapi nose dosta love svenacrno zaradjen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA