≫ 

Hirurg iz Novog Pazara osuđen zbog mita: "Ja treba da sam zaštićen kao beli medved"

"Pravda za doktora Tutića" stoji na transparentu koji su nosili okupljeni građani tokom protesta u Novom Pazaru

  • 4
Doktor Izet Tutić Novi Pazar mito Printskrin: Youtube/Telegraf.rs TV

Nekoliko desetina ljudi okupilo se juče u Novom Pazaru kako bi, kako kažu, pružili podršku novopazarskom hirurgu Izetu Tutiću (58), koji je osuđen na godinu i osam meseci zatvora zbog primanja mita, javlja A1tv.net.

"Pravda za doktora Tutića", stajalo je na transparentu koji su nosili okupljeni građani tokom protesta u Novom Pazaru.

- Ako je on zaslužio da ide na robiju, šta je sa ostalim mafijašima. Gde su njegove kolege hirurzi da se pobune. Sutra će svima nama da se desi isto, ako ne stanemo iza ovog čoveka - zapitao se jedan od okupljenih.

- Zbog čega im smeta doktor koji je spasio hiljade života Srba i Bošnjaka, zašto baš Novi Pazar? - upitao je drugi čovek.

Jedna žena je izjavila da je razlog zbog čega je došla da pruži podršku dr. Tutiću, taj što je on "najstručniji i najbolji čovek" i da građani ne trebaju da poštuju presudu u kojoj je on navodno osuđen zbog mita.

Na protestu je govorio i osuđeni Izet Tutić koji je progovorio o spasavanju života ljudi.

- Ja sam već rekao da sam oduševljen, da je zahvaljujući meni došlo stotinjak ljudi. Ja sam vršio supresiju na njihove emocije i ostalo stanovništvo da budu ovde - izjavio je dr Tutić.

Na pitanje da li on treba da poštuje presudu kojom je proglašen kriv, Izet kaže da je sve to bilo pripremljeno protiv njega.

- Neko je imao želju da neko bude kriv sa ovih prostora. Mene su odabrali da budem primer kao najškolovaniji, da budem žrtvovan, a umesto da budem beli medved - smatra Tutić.

Kaže da ima pravo žalbe na presudu.

- Ja imam pravo žalbe, zbog toga smo ovo i pravili, savetovali su me na taj korak. Ja sam se žalio Vrhovnom kasacionom sudu i ja samo tražim da budem adekvatno ili nagrađen ili kažnje - zaključuje Tutić.

Video: Uhapšeni osumnjičeni za primanje i davanje mita

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    27. oktobar 2021 | 16:58

    Ostavite coveka na miru.Mnogo licemerstva u Srbiji ima.Prvo se utrkuju da daju doktorima pare, stavljaju u dzepove a onda prijave za primanje mita.Pravda za doktora.Sram vas bilo.

  • Treba malo

    27. oktobar 2021 | 17:16

    za crne dane kad mogu drugi I on bi.

  • Vladimir

    27. oktobar 2021 | 22:59

    Treba pitati sve pacijente koje je operisao. Onda bi se stekla jasna slika. Ako je primmio nova posle operacije onda je to izraz zahvalnosti. Ako je pre, onda može biti svašta. Mito svakako nije. Mito je obostrana, dobrovoljna radnja. Daje se i prima da bi se dobilo, obezbedilo nešto što nekome ne pripada i o pomenutom se svakako ćuti pa se vrlo teško otkriva. Da li je odlagao operacije dok ne dobije kovertu?Pitanje je svih pitanja. Pojava koju danas imamo u zdravstvu mogla bi se nazvati : ,,Iznuda putem manipulacije strahom od uskraćivanja neodložne ili kvalitetne lekarske pomoći,, Malo je i nezgodno što su se ,,Kola slomila,, na Bošnjaku iz Novog Pazara, a ne na nekoj ,,Velikoj Zverki,, sa BU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA