≫ 

Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Beograđanina u Novom Sadu: Udarali ga pa uzeli sataru

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, ali i mogućeg uticaja na svedoke

  • 1
Policijska traka, satara Foto: Telegraf

Novosadski Viši sud odredio je danas pritvor do 30 dana za troje osumnjičenih za ubistvo Beograđanina Aleksandra P. (34), 30. oktobra u Novom Sadu.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, ali i mogućeg uticaja na svedoke, precizirala je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Miodrag M. (41) iz Beograda, Miša T. (44) iz Novog Sada i Zorica D. (38) iz Petrovaradina, prethodno su saslušani u Višem tužilaštvu u Novom Sadu zbog sumnje da su izvršili ubistvo u saizvršilaštvu.

Uhapšeni su u ponedeljak zbog sumnje da su u subotu u napuštenom objektu u Bulevaru despota Stefana 5 u novosadskom naselju Liman, gde su boravili kao beskućnici, udarali rukama i nogama Aleksandra P, a onda je neko od njih u jednom trenutku dograbio i sataru i udario ga.

Posle toga, osumnjičena trojka je odnela sataru kod Predraga T. (36) iz Bukovca i Mladena T. (48) državljanina Hrvatske koji nema prijavljeno boraviste, kako bi je oni sakrili, pišu mediji.

Ova dvojica se sumnjiče za pružanje pomoći učionicima posle počinjenog krivičnog dela.

Slavko V. koji u blizini mesta ubistva provodi vreme u napuštenoj trafici kaže da ne zna zašto su se tukli i da su navodno svi bili pijani.

- To vam je na kraju sa desne strane, ako gledate sa Limanskog parka. Tamo su razvalili su vrata i u tim prostorijama su boravili. Ne znam zašto su se tukli, navodno su svi bili pijani, pa će se razlog još teže otkriti. Zbog nečega su se posvađali. Znam da se tu skupljala ta ekipa beskućnika, nekad ih je bilo samo dvoje, nekad i po desetak. Nisu pravili probleme, niti su se čuli. Znali su da pale neke daske i delove nameštaja da se zagreju pa bi izbili manji požari zbog čega su ih radnici i obezbeđenje najurivali. Ali oni se uvek vrate – kaže Slavko V.

Kako kažu ljudi bliski istrazi motiv ubistva još nije jasan. U ovakvim situacijama teško je proceniti uzrok.

Video: Ovo je put kojim se kretao Džonić od mesta ubistva do mesta gde je spalio automobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    3. novembar 2021 | 16:21

    Danas bezbednost gradjana je na niskom nivou,a zakoni su takvi i da nesmes da se branis ,jer ako se branis i boris za zivot i kojim slucajem neutralises protivnika ti si kriv,zakon vise te siledzije stiti nego zrtve ,sve nakaradne zakone treba se promeniti da bi se kriminal kontrolisao,ako to nebude vrtimo se stalno u krug onda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA