≫ 

"Umesto da te u belo oblačimo, u crnu zemlju te stavljamo": Đokićima održan pomen za 40 dana

Goran Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac

  • 0

Na današnji dan obeležava se 40 dana od svirepog ubistva porodice Đokić. Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija likvidirani su 27. septembra. Za njihovo ubistvo osumnjičen je Goranov brat od tetke Goran Džonić i on je juče saslušan. Porodica i prijatelji ubijenih Đokića su se okupili na groblju da daju pomen.

Rodbina porodice Đokić se sa tugom u očima i srcima pitala zašto barem neko od njih nije ostao živ.

- Lido moja, umesto da te u belo oblačimo u crnu zemlju te stavljamo - plakala je Goranova majka Stojanka dozivajući unuku.

Jedna rođaka je jadikovala nad Goranovom sudbinom.

- Zašto, brate, ne pobegoste, pa da ćerki svadbu praviš, da ti u goste dođemo, a ne po groblju da te tražimo - jadikovala je rođaka.

Podsećamo, Goran Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra. Pretpostavlja se da je motiv ubistva koristoljublje jer je Džonić navodno dugovao velike sume novca između ostalog i svome bratu od tetke Goranu Đokiću.

Goran Džonić je tokom četvoročasovnog saslušanja prolazio kroz manično depresivne faze, kukao, samosažaljevao se tvrdeći da mu dođe da „udari glavom i završi sve“, ali se i smejao na pomen ubistva tročlane porodice. Po ko zna koji put promenio je iskaz, pa je tako sada prvi put izneo tvrdnju da Đokići nisu ubijeni iz njegovog pištolja „bereta“ koji je ilegalno posedovao.

Na neka pitanja za koja je bio siguran da će mu ići u korist je odgovarao detaljno dok je na druga odgovarao sa „ne sećam se“ i pravio se da mu je pozlilo.

- Kazao je da je pištolj nabavio ilegalno jer se bojao za bezbednost svojih ukućana s obzirom na to da im je kuća na kraju sela. Rekao je da mu je jedan od braće Jojki rekao da ponese pištolj kada su krenuli da napadnu Đokiće. Međutim, nije objasnio kako su Jojke znale da on ima oružje kada se kako je rekao, sa njima upoznao 15 dana pre ubistva. Takođe, objasnio je da mu je jedan od braće dao mobilni telefon „Nokiu“ da bi sa njim komunicirali oko pripreme zločina, ali nije znao da kaže koji je tačno tip telefona iako je priznao da je odličan poznavalac ovih uređaja te da se bavio njihovom popravkom. Kazao je da sa telefonom nije dobio punjač ali da mu nije bio potreban jer se radi o telefonu starom dvadesetak godina čija baterija traje 15 dana, što je praktično nemoguće. Takođe, najpre je govorio da se ne razume u oružje da bi u jednom trenutku proradila njegova sujeta pa je kazao:" Mogu da ga i u sred noći rastavim i sastavim ! Nije izdržao da se ne pohvali da je bio kandidat za odbornika u skupštini opštine Aleksinac – objašnjava naš izvor.

Video: Rekonstrukcija zločina koji je zgrozio Srbiju: Đokići su likvidirani brzo, tiho, u blizini naselja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA