≫ 

Migranti vezali radnicu apoteke, nabili joj kesu na glavu, pa nastavili "pohod": Policajca grizli i grebali

"Kada je uočio osumnjičenog, kolega mu je prišao, a on je potegao kamen da ga udari. Ipak, brzo ga je savladao i oborio na zemlju, a dok mu je stavljao lisice razbojnik je policajca udarao nogama, grizao po rukama i grebao po licu"

  • 26
Migranti kamp Lipa Bihać Foto: Tanjug/AP

Migranti iz Alžira A.C. (24) i A. K. (23) uhapšeni su u Malom Zvorniku zbog sumnje da su počinili četiri krađe u ovom gradu i razbojništvo u Subotici. Sa krivičnim prijavama oni su privedeni u Osnovno javno tužilašto u Loznici, a sudija za prethodni postupak im je odredio pritvor do 30 dana. Protiv A.K. je podneta i krivična prijava zbog napada na policajca.

Razbojnici su dolijali zahvaljujući policiji u Malom Zvorniku koja je veoma brzo rasvetlila dve krađe koje su u ovom gradu počinili u subotu i juče. Operativnim radom i u saradnji sa policijom iz Subotice krađe u Malom Zvorniku su povezane sa razbojništvom u apoteci "Cvejić" u Subotici koje se dogodilo u četvrtak.

Oni su u četvrtak oko 15 časova ušli u apoteku koja se nalazi u blizini autobske stanice i tražili lekove iz grupe Lyric, koji mogu da se dobiju samo uz recept. Kada je radnica odbila da im izda lekove, fizički su je napali, vezali kanapom i nabili kesu na glavu. Iz apoteke su odneli lekove, novac i mobilni telefon, zaključali i pobegli.

- Koleginica je došla iz Sente na zamenu u ovu apoteku. Još se oporavlja od stresa koji je preživela, a na rukama i nogama su ostale usekotine od kanapa kojim su je vezali. Iako je imala kesu na glavi i bila vezana, ona je nekako uspela da dođe do ulaznih vrata, lupala je nogama i rukama, zapomagala je mumlajući i na sreću kroz zatamnjeno staklo uočila ju je jedna prolaznica koja je pozvala policiju - priča radnica u apoteci.

Dva dana kasnije migranti su se obreli u Malom Zvorniku gde su nastavili da upadaju u lokale i kradu novac, tehničku robu i hranu. A.C. je, prema navodima policije, u subotu provalio u prodavnicu boja i lakova i lokal brze hrane i ukrao 100 evra, 12.000 dinara i dva mobilna telefona, koje je policija pronašla i vratila vlasnicima.

Juče su meta razbojnika bile mlekara i jedna prodavnica iz koje je ukraden lap top, 2.000 dinara i prehrambeni proizvodi.

Za ovu provalu i krađu je osumnjičen A.K. Pošto je A.C. uhapšen ranije, a policija je imala saznanja da u paru provaljuju i kradu, za njim je nastavljena intenzivna potraga. Uočen je na obali Drine gde su mu i stavljene lisice.

Prilikom hapšenja, policajac D.G. je napadnut, zbog čega je protiv A.K. podneta posebna krivična prijava za napad na službeno lice.

- Kada je uočio osumnjičenog, kolega mu je prišao, a on je potegao kamen da ga udari. Ipak, brzo ga je savladao i oborio na zemlju, a dok mu je stavljao lisice razbojnik je policajca udarao nogama, grizao po rukama i grebao po licu - navodi izvor Telegrafa.rs.

Video: Migranti maltretiraju službenicu republike Srbije: Teraju je da ljubi molitveni tepih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bolek

    8. novembar 2021 | 14:39

    Prvo da robija decko 10 godina a onda trajno proterati iz zemlje. To se ne da nauciti, to ce opet ukrasti i nauditi, sto dalje odavde daleko mu lepa kuca

  • Marijana

    8. novembar 2021 | 16:33

    Rekla bi nesto za ove predivne momke ali ne smem😀😀😀jer me odmah nazovu rasistom, sovinistom,mrziteljkom itd.A tek ova nasa komentatorka sto pusti neku suzu zbog njih.Majke mi moje mile ima li ko normalan u ovoj zemlji da vidi sta migranti rade?

  • Cvele

    8. novembar 2021 | 17:21

    Primeniti zakone koji su u skladu sa njegovom religijom kada je optuzen za kradju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA