≫ 

Mladi u Srbiji gube glave zbog pijanih, drogiranih vozača ili onih koji beže: Mnogi slučajevi još bez epiloga

Poslednji slučaj dogodio se u nedelju, kada je u Novom Sadu stradala učiteljica Tijana B.

  • 13
Saobraćajne nesreće Foto: Privatna arhiva,Facebook

Vest o tragično nastradaloj učiteljici iz Novog Sada Tijani B. (36), pošto je na njeno vozilo automobilom naleteo vozač pod dejstvom narkotika P.K. (21), uznemirila je javnost. Nažalost, ovo je samo još jedna tragedija koja govori o tome da žrtava na putevima, koje stradaju zbog drugih učesnika u saobraćaju, ima gotovo svakodnevno. 

Mladić koji je izazvao nesreću je uhapšen, prilikom čega se opirao i šutirao delove koji su bili razbacani po putu posle nesreće. Stravična saobraćajka se dogodila u nedelju oko 14 časova na Zrenjaninskom putu kod skretanja za Kać, a Tijana je poginula na licu mesta. Njeno telo su iz "renoa" morali da izvlače vatrogasci.

Ono što možda najviše užasava jeste da se među žrtvama najčešće nalaze i deca, koja stradaju na pešačkim prelazima, u krugu škole ili igrališta. Treba podsetiti i na slučaj dečaka Stefana Balića (9) kada ga je bahati vozač "pokosio" na pešačkom prelazu. Stefanova pogibija slomila je srca ljudi širom Srbije, i izazvala revolt građana Karaburme koji su danima i nedeljama protestovali zbog smrti dečaka.

Takođe, devojka Milica M. preminula je u avgustu od posledica teških povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći na Beogradskom keju u Novom Sadu, pošto je na njen skuter nalete O. K. iz Temerina. On je, nakon što je pregazio Milicu, pobegao sa lica mesta.

Uskoro se bliži i godišnjica pogibije Jovane Petković (25) iz sela Žitorađa kod Vladičinog Hana. Do tragedije je došlo oko 00.30 sati na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulica Pariske Komune i Boško Buha, kada je vozilo "golf" kojim je upravljao M.G. (20) velikom silinom udarilo u levi bok automobila "BMW" za čijim je volanom bila Jovana. Od siline udarca, vozilo se potpuno raspalo, a jedva živu devojku Hitna pomoć je prevezla do niške bolnice gde je poživela još osam dana.

Nedavno je prošlo i godinu dana od stradanja devojčice Ive Marinković (13) iz Lunovog Sela, koju je pregazio vozač D.J. (65). Iva je bila učenica sedmog razreda osnovne škole u Lunovom Selu kod Užica. Tog kobnog 15. oktobra prošle godine, vraćajući se sa nastave, na svega 200 metara od kuće, na nju je naleteo vozač D.J. (65) svojim automobilom, nanevši joj povrede od kojih će preminuti nekoliko dana kasnije na beogradskom Urgentnom centru.

Bez epiloga ostala je tragedija koja se u junu dogodila na Petrovaradinu. Naime, u saobraćajnoj nesreći poginula je Nina Rađenović (21), kada je u večernjim satima na nju, pri velikoj brzini, naleteo automobil kojim je upravljao mladić (21) iz Sremskih Karlovaca. Taj događaj je, kako navode u tužilaštvu, izazvao pojačano interesovanje javnosti za rad i postupanje Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Veliki šok među Nišlijama, ali i u ostatku Srbije, izazvala je i vest o dečaku i starcu koji su, na trotoaru, nastradali kada ih je svojim vozilom "audi" pokosio je Beograđanin N. S, kome je izrečena presuda od 7 godina zatvorske kazne.

Ovo što je zajedničko pomenutim slučejavima jeste da su saobraćajne nesreće izazivali mahom pijani vozači ili vozači pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, ili vozači koji su pobegli sa lica mesta.

Podsećamo da je na srpskim putevima 2019. godine poginulo 534 ljudi, do polovine septembra 2020. crna brojka je iznosila čak 336, a statistika pokazuje da su glavni uzroci saobraćajki sa smrtnim ishodom pijanstvo vozača i brza i bahata vožnja.

Video: Jednom sam slučajno zgazio kuče, nisam mogao da spavam. Neko ubije dete i pobegne. Ovo je ubistvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SerDjo

    9. novembar 2021 | 23:24

    Ivan Stojilkovic iz Bora. Ubio ga kolima bahati tatin sin koji sada zele sve da zataskaju. Klinac od 23god gazi ljude vec ko zna koji put. Dokle ce vise drzava tolerisati divljake? Zar vam niciji zivot nije vredan vec samo interes? Zamislite da su to vasa deca stradala. Molim novine i medije da obrate paznju na ovaj slucaj.

  • Mrmot

    9. novembar 2021 | 20:29

    A sta je sa ubistvom na pesackom studenta iz Novog Pazara, koji je snimljen i kamerom? Lepo zataskano.

  • Milan

    9. novembar 2021 | 20:12

    Strašno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA