≫ 

Nastavljeno suđenje rođaku Velje Nevolje za ubistvo Ivana Trifunovića (22): Svedočio zajednički prijatelj

Sledeće ročiste zakazano je za 22. decembar kada će ostali svedoci sa žurke davati svoje iskaze

  • 0
Ivan Trifunović Foto: Facebook/I.T.

Suđenje Damiru Ibrahimoviću (20) optuženom za ubistvo druga Ivana Trifunovića (22) nakon proslave srpske Nove godine, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem svedoka. Ibrahimović je rođak, optuženog za najbrutalnije zločine Veljka Belivuka, prenosi Tanjug.

Na suđenju je danas svedočio zajednički prijatelj optuženog i ubijenog, Jovan Žegarac, koji je ostao pri ranijem svedočenju iz istrage, dok su majka Jelica i otac Nijaz iskoristili svoje zakonsko pravo da ne svedoče u postupku protiv sina.

Žegarac je ponovio svoj iskaz od ranije i naveo da obojicu poznaje od svoje šeste godine, kao i da, koliko on zna, nisu bili u sukobu.

Naveo je da su te večeri svi zajedno bili na žurci u stanu u Vinogradskoj ulici gde su slavili Novu godinu, jeli, pili i da nije bilo nikakvih problema.

Međutim, kako je rekao, Trifunović je imao problem sa kockom i alkoholom.

Svedok je ispričao kako je na žurku stigao oko pola 12, a otišao oko pola tri i naveo da pre njega niko nije napustio žurku, što se, kako je istakla punomoćnica porodice ubijenog mladića, kosi sa svedočenjem optuženog Ibrahimovića, koji je ranije rekao da je sa žurke izašao sa jednom devojkom malo posle ponoći.

Ibrahimović od početka suđenja negira krivicu i navodi da je sreo Trifunovića i njegovog oca i pomogao mu da ga odveza u bolnicu.

Optuženi se tereti da je u noći između 13. i 14. januara nakon proslave Nove godine ubio svog druga Ivana nožem samo nekoliko stotina metara od stana na Novom Beogradu, u kome je ubijeni živeo sa porodicom.

Sledeće ročiste zakazano je za 22. decembar kada će ostali svedoci sa žurke davati svoje iskaze.

Ibrahimović se nalazi u pritvoru od hapšenja u januaru.

Video: Akcija hapšenja dvojice saradnika Veljka Belivuka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA