• 1
 ≫ 

Novo suđenje staklorescu za ubistvo pekara: Udario ga čekićem po glavi najmanje 26 puta

 ≫ 

Filip Gavranović optužen je da je u novembru 2017. godine ubio komšiju pekara Nikolu Ostojića

  • 1
Filip Gavranovic, Nikola Ostojic, Resavska, ubistvo

Foto: Telegraf, Facebook/Gavranovic Filip

U Višem sudu u Beogradu danas je održano pripremno ročište u ponovljenom postupku protiv stakloresca iz Resavske ulice Filipa Gavranovića, povodom optužbi da je u novembru 2017. godine ubio komšiju pekara Nikolu Ostojića, a potom njegovo telo sakrio u svojoj staklorezačkoj radnji.

Pripremno ročište je bilo zatvoreno za javnost, a prema saznanjima Tanjuga početak ponovljenog suđenja zakazan je za 17. februar. Gavranović je bio pravosnažno osuđen u junu ove godine na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva, mada se u odbrani branio da je delo počinio u samoodbrani.

Tu presudu je u oktobru ukinuo Vrhovni kasacioni sud na zahtev za zaštitu zakonitosti njegovog branioca i to zbog nepropisno sastavljenih sudskih veća koja su donela presude i u prvostepenom i u drigostepenom postupku.

VKS je naložio da se Gavranoviću sudi ponovo jer su u u radu veća učestovale sudije koje su ranije odlučivale o njegovom pritvoru, kao i u slučaju Darka Šarića i ostalih osuđenih za šverc kokaina.

Na početku suđenja u julu 2018. godine Gavranović je priznao da je ubio Ostojića i rekao da se kaje.

Gavranović optužen da je 3. novembra 2017. godine u večernjim casovima u svojoj staklorezačkoj radnji u alkoholisanom stanju iz koristoljublja ubio Ostojića, sa kojim se intenzivno družio duži vremenski period i od njega pozajmljivao novac.

Oni su prethodno tog dana sedeli zajedno u kafiću i konzumirali alkoholna pića, a potom su otišli do staklorezačke radnje. Dok su boravili u staklorezačkoj radnji, on je Ostojiću naneo najmanje 26 udaraca čekićem i gletom po glavi, posle čega je preminuo.

Njegovo telo je ostavio u paravanom odvojenom delu radnje, i potom se našao po dogovoru, sa I.S. koja je prethodno telefonom isnistirala da iste večeri vrati dug njenom drugu od 2.000 evra.

Potom se vratio do svoje radnje, uzeo Ostojićevu torbicu izdvojio deo novca koji je poneo sa sobom, a torbicu i deo novca i lčicnih stvari ostavio u fioci i ponovo se našao sa I.S, koja ga je i dalje čekala u kolima kada joj je pokazao rukama novac u iznosu od 1.800 evra, dok se u torbici nalazilo oko 5.000 evra.

Ostatak novca, torbica i telo oštećenog su pronađeni prilikom pretresa staklorezačke radnje 6 i 7. novembra 2017. godine, a do pronalaska tela je došlo nakon prijave o njegovom nestanku, podseća sud.

Video: Porodica ubijenog pekara zadovoljna presudom: Staklorescu Gavranoviću 30 godina za teško ubistvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA