Nove akcije policije na Kosmetu zbog rudarenja kriptovaluta

Rudarenje kriptovaluta na KiM je zabranjeno odlukom vlade poslednjih dana prošle godine zbog prevelike protrošnje struje

  • 0

Policija je sinoć u selu Drvare kod Vučitrna zaplenila šest uređaja za proizvodnju kriptovaluta. U akciji izvedenoj nekoliko sati ranije u Prištini, otkrila je i konfiskovala 39 jedinica za rudarenje.

U više sredina na KiM, u poslednjih nekoliko dana, policija je oduzela ukupno 342 uređaja za proizvodnju kriptovaluta. Najavljene su nove akcije pretrage i oduzimanja.

- Policijska jedinica u Vučitrnu u subotu je pronašla i oduzela šest uređaja sa 42 kartice za proizvodnju kriptovaluta. Zaplena sumnjivih aparata i opreme izvršena je u selu Drvare u Vučitrnu, u trenutku kada je policijska jedinica zaustavila automobil lokalnih registarskih oznaka, tokom detaljne kontrole u unutrašnjosti automobila pronađeno je i oduzeto šest uređaja sa 42 kartice - navodi se u saopštenju.

U svojstvu osumnjičenog, saslušan je vozač vozila koji je nakon obavljenog razgovora pušten da se brani u redovnom postupku.

Policija je na KiM od 6. januara ove godine pokrenula operaciju zaplene uređaja koji proizvode kriptovalute. U prvim akcijama zaplenila je 70 uređaja.

Zaplenjeno je 67 uređaja u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok su tri uređaja zaplenjena zaplenjena u selu Surkiš kod Podujeva.

Najveća zaplena obavljena je u selu Trebići u opštini Leposavić, gde su zaplenjena 272 uređaja.

Rudarenje kriptovaluta na KiM je zabranjeno odlukom vlade poslednjih dana prošle godine zbog prevelike protrošnje struje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA