≫ 

Albanac udario mladića iz sela kraj Srbice: Milan krenuo u kupovinu, nije prvi put da ga napadaju

Milanu Kovačeviću je nedavno zapaljena koliba, nelegalno mu seku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija

  • 1
Kosovska policija Policija tzv. Kosova / Foto: Profimedia

Mladić Milan Kovačević iz srpskog sela Banje kod Srbice napadnut je fizički danas od strane lokalnog Albanca koji ga je udario u glavu, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

On je krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom i brutalno fizički napao, zbog čega je mladić doživeo ozbiljnu traumu i stres.

Milan Kovačević je meta samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču, navodi se u saopštenju. Ovo nije prvi put da se on nalazi na meti lokalnih Albanaca koji ga duži vremenski period uznemiravaju, zbog čega je i ovaj slučaj prijavio policiji.

Nedavno mu je zapaljena koliba, nelegalno mu seku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija, ali su mu i do sada kao što će to biti i nadalje Kancelarija za KiM i država Srbija pomagali i pomagaće.

- Nije slučajno da do ovog incidenta dolazi u istom danu kada je Aljbin Kurti ukinuo građanska prava Srba i zabranio održavanje referenduma na prostoru Kosova i Metohije, a Kosovska policija sprečavala Srbe da izraze miran protest protiv takve odluke - navodi Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Pokazalo se da svaka Kurtijeva akcija prema Srbima ima svoj odgovor i šire posledice na terenu i da služi kao pogonsko gorivo za sve albanske ekstremiste.

- O tome bi posebno trebalo da vode računa predstavnici međunarodne zajednice, jer se svaka politička i jednostrana akcija Prištine koju oni ne uspevaju da spreče, na kraju prelama preko leđa srpskog naroda - upozoravaju iz kancelarije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baja

    16. januar 2022 | 16:15

    Sta se to desava, Srbi se nikad nisu plasili siptarije, oni uvek bili hrabri samo u grupi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA