≫ 

Milovanoviću omogućeno da ponovo postupa u predmetu protiv Simonovića: U februaru ponovljeno suđenje

Drugi osnovni sud u Beogradu zakazao je početak ponovljenog suđenja u ovom predmetu za 24. februar u 10 sati

  • 2
SIMONOVIC NOVINAR PRESUDA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Državno veće tužilaca odlučilo je danas da se članu tog Veća, zameniku javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Predragu Milovanoviću, omogući postupanje u predmetu protiv bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića i drugih na ponovljenom suđenju koje uskoro treba da počne.

Odluka je prosleđena Drugom osnovnom javnom tužilaštvu na dalje postupanje, koje je obavestilo Državno veće tužilaca da će Milovanović biti pozvan da se pridruži zameniku javnog tužioca Ivanu Duzlevskom u daljem radu na tom predmetu, navodi se u saopštenju Državnog veća tužilaca.

Odluka je, kako je ukazano, doneta nakon odluke Apelacionog suda u Beogradu, a koji je krajem prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Simonović bio osuđen na četiri godine i tri meseca zatvora, a druga dvojica optuženih na po četiri godine, i naložio da im se suđenje ponovi.

Drugi osnovni sud u Beogradu zakazao je početak ponovljenog suđenja u ovom predmetu za 24. februar u 10 sati, rekla je za Tanjug portparol suda Irina Kovačević.

Zamenik tužioca Milovanović je bio oslobođen postupanja u predmetima nakon što je u aprilu prošle godine izabran za člana Državnog veća užilaca ali mu je na lični zahtev omogućeno da ponovo postupa u ovom predmetu i zastupa optužnicu.

Simonović se tereti da je ostale optužene podstrekavao da zapale imovinu novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića 12. decembra 2018. godine.

Simonivić od početka procesa kategorički negirao optužbe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    21. januar 2022 | 15:24

    I 10 godina je malo.za te bitange....u zatvor i baciti.kljuc

  • Neko iz naroda

    21. januar 2022 | 16:21

    Ponovo sudjenje da bi ga oslobodili da uziva u carstvu i parama koje je pokrao kao precednik opstine Grocka a kasnije kao direktor zeleznice Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA