≫ 

Tuga u gružanskom kraju: Deda Vitko se ugušio u požaru, posle tragedije počele priče

Kuća u planinskom delu sela izgorela

  • 2
starac staracke ruke Foto: Pixabay

Nedavna tragedija u knićanskom selu Pajsijević u kojoj je život izgubio Vitomir Obradović (88) izazvala je veliku pažnju u gružanskom kraju. Nesrećni starac se ugušio u vatrenoj stihiji koja je zahvatila njegovu kuću u planinskom delu sela, ali su posle tragedije počele priče koje na čitav slučaj bacaju sasvim drugačije svetlo.

Izvesno je da nije bilo tragova nasilja ali je, sudeći prema rečima bliskih rođaka pokojnog Vitomira, o njemu se već duže vreme niko nije brinuo.

- Vitomir je živeo u užasnim uslovima. Kada smo ga poslednji put posetili, početkom januara, bio je u očajnom stanju. Živeo je u prljavštini, sam, napušten, u kući smo zatekli čak i kokoške. Tuga - kaže u izjavi za Ucentar jedan od rođaka koji ne želi da otkrije identitet kako bi izbegao dodatne komplikacije u, ionako pokidanim, porodičnim odnosima.

Kaže da je Vitko, kako su ga zvali imao dvoje dece, sina koji je preminuo pre par godina i kćerku. Od njih je imao i unučiće.

- Dok je Vitkov sin bio živ, sve je bilo u redu. Njegovom smrću počeli su problemi koji su se mahom ticali imovine koju Vitomir nije želeo da proda. Deda to jednostavno nije dozvoljavao i tu su odnosi praktično prekinuti. Bio je i u lošim odnosima sa snajom  - priča o ovoj porodičnoj tragediji rođak pokojnog Vitka i dodaje da je sa još nekim rođacima predlagao da se deda smesti u dom za stare.

On, međutim, nije hteo.

- Umro je na strašan način, sam, napušten. Niko ne zaslužuje takvu smrt - zaključuje rođak Vitomira Obradovića, tragično nastradalog u požaru u planinskoj kući u selu Pajsijević nadomak Knića.

Video: Vatrogasci izneli uplašenog deku iz solitera u požaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IZBOR

    24. januar 2022 | 16:42

    Živeo i radio kako je želeo,ne treba mu zameriti i nekoga kriviti za njegovo stanje i smrt.

  • Eva

    25. januar 2022 | 05:02

    Pa sto niste prijavili Centru za soc.rad u Knicu.Bar bi obebedili geronto domacicu da ga obilazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA