≫ 

Osumnjičeni da su terali invalida da 7 godina prosi za njih na slobodi: Odgovaraju za po dva krivična dela

Prema optužnici, muškarac sa invaliditetom je morao da prosi na raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelji i dnevno i da osumnjičenima preda minimum 100 evra

  • 0
Prosjak, prosjaci, prosjačenje, uhapšeni Foto-ilustracija: A. Nalbantjan, Shutterstock

Osumnjičeni za trgovinu ljudima S. J. (50), njegov sin S. J. (25) i sinovljeva nevenčana supruge Ž. M.  (25) koji su optuženi da su sedam godina terali invalida da prosi za njih, od juče su prema odluci Apelacionog suda u Beogradu pušteni da se brane sa slobode, potvrđeno je za Telegraf.rs.

- Pritvor je ukinut S. J. (25) i Ž. M. (25) , dok je S. J. i dalje u pritvoru - kaže naš sagovornik iz Apelacionog suda.

Prema našim informacija, Više javno tužilaštvo podiglo je 29. decembra optužnica za troje uhapšenih.

- Optužnica za moje klijente je tri puta menjana i prema njoj stavlja im se po dva krivična dela trgovine ljudima izvršena u grupu. Apelacioni sud u Beogradu juče je usvojio žalbu na rešenje o pritvoru mojih klijenata i preinačio rešenje tako što je okrivljenima ukinupo pritvor- kaže za advokat Slavka Babić za Telegraf. rs.

Prema njenim rečima, odbrana okrivljenih smatra "da će u toku postupka dokazati da nije bilo eksplotacije, navodnih, žrtava niti bilo kakvog prisiljavanja na prosjačenje".

- U pitanju su porodični ljudi, neosuđivani i nema ggovora o nikakvoj kriminalnoj grupi- dodaje advokatica Babić.

Podsećanja radi, u oktobru prošle godine policija je privela S. J. , njegovog sina i snahu zbog osnovane sumnje da su kao članovi kriminalne grupe u periodu od decembra 2014. do oktobra 2021. godine, na teritoriji Srbije, koristili teške životne prilike četrdesetdvogodišnje osobe sa invaliditetom i eksploatisali ga tako što su ga terali na prosjačenje, govoreći mu da kao član porodice treba da joj doprinosi.

On je bio u obavezi da, bez obzira na vremenske prilike, prosi na raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelji i dnevno preda osumnjičenima minimum 100 evra. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA