Srbin jurio autoputem u Hrvatskoj 247 kilometara na sat

Zbog sumanute vožnje na delu auto-puta Zagreb-Lipovac srpski državljanin platio kaznu od 1.500 evra

  • 1

Srpski državljanin, čiji identitet nije saopšten, osim da ima 47 godina, kažnjen je sa 11.500 kuna, oko 1.500 evra, i zabranjeno mu je i korišćenje međunarodne vozačke dozvole na području Hrvatske.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska saopštila je da je još u petak, na auto-putu A-3 Zagreb – Lipovac, kod Babine Grede, policijski presretač zaustavio četrdesetsedmogodišnjeg državljanina Srbije koji je koji je vozio “audi”, srpskih registracija, brzinom od 247 kilometara na sat, na delu puta ma kome je najveća dozvoljena brzina vozila 130 kilometara na sat.

Vozač je, uz optužni predlog, doveden u Prekršajni sud u Županji, gde mu je izrečena novčana kazna od 11.500 kuna. Takođe, sud mu je izrekao zaštitnu meru zabrane korišćenja međunarodne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od 12 meseci. Portparol policije Luka Barunčić objasnio je da je razlog ovako visoke novčane kazne taj što je muškarac bežao presretaču i nije hteo da se zaustavi na znake upozorenja.

 

(Izvor: Vecernji.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    5. april 2012 | 02:16

    Hahah.. Pa, to se jos i isplati.. :D Kod nas ne bi tako "fino" prosao.. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA