≫ 

Jojke nakon puštanja iz pritvora: "Mi smo biznismeni, Džonić nam je pokvario poslovne planove"

Advokati ističu da je pravda zadovoljena, te da očekuju da se istraga obustavi u odnosu na okrivljene Miloševiće

  • 10

Braća Jojke, Aleksandar i Kostadin Milošević iz aleksinačkog sela Moravac, nakon puštanja iz pritvora rekli su da na prepoznavanju Goran Džonić jednog od njih nije ni prepoznao, te da im je situacija sa sumnjom na umešanost u ubistvo porodice Đokić pokvarila službene planove.

- On nas nije ni prepoznao. Rekao je da sam mnogo viši i da mi je mnogo veća glava. Nemam reči. Čovek nam je malo pokvario planove što se tiče naše firme, ali daće bog, nastavićemo - kazao je Kostadin Milošević reporterki Telegrafa, koja im je bila u poseti nakon vesti o puštanju iz pritvora.

Milošević je i dodao da je za njima patio i pas, kome je opala dlaka, a kamoli ljudi.

- Ako želite, možete da snimite moje kuče unutra kome je dlaka od stresa opala, koliko me voli. To je živa istina, i kuče je patilo za nama, kamoli puna kuća ljudi iz Aleksinca, iz Moravca i Žitkovca - rekao je.

Ubistvo porodice Đokić Braće Jojke Braća Jojke, Kostadin levo i Aleksandar desno / Foto: D.K.

- Najbitnije nam je bilo, meni i mom bratu, da spasimo nadimak koji je star oko 100 godina, nadimak Jojka. To je veoma častan i pošten nadimak, koji je umalo bio ukaljan od strane jednog izopačenog uma. Ali kao što je rekao jedan veliki filozof, najjače oružje je oružje istine. Tako da se protiv nepravde borimo istinom i kao što vidite, istina je pobedila. Nevini smo bili unutra, nevini smo pušteni.

Prijatelji, komšije, celo selo Moravac, ceo Aleksinac, jer oni su znali da smo nevini, oni su bili uz nas. To zna i kuče na ulici, a kamoli ljudi. Planovi su nam da se oporavimo od ovog nemilog iskustva i da nastavimo sa našim životima dalje. Mi smo biznismeni, pošteni ljudi. Mi imamo firme u Evropi, hoćemo da nastavimo da ih uzdižemo i da radimo još bolje. Hoćemo da se okrenemo našim porodicama, kao što smo uvek bili, mi smo tu, svakog dana - rekao je drugi brat Jojka, Aleksandar.

Pred kućom Jojki govorili su i branioci osumnjičenih.

- Evo, nakon četiri i po meseca pravda je zadovoljena. Zadovoljni smo odlukom tužilaštva i suda, koji su pravilno ocenili sve dokaze koji su prikupljeni tokom istrage i ovog krivičnog postupka. Moji branjenici su konačno na slobodi. Od početka smo tvrdili da su nevini, prikupljali smo mnoge dokaze. Mnogi su dokazi izvedeni i na kraju je rezultiralo njihovim puštanjem na slobodu - rekao je advokat Andrija Magdalenić.

Braća Jojke, branioci Andrija i Mladen Magdalenić Andrija Magdalenić / Foto: D. K.

- Odbrana je u ovoj fazi istrage pri kraju smatrala da je pravi momenat da se podnese predlog za ukidanje pritvora, mi smo to i učinili. Sudija za prethodni postupak je dostavio taj predlog Tužilaštvo, Tužilaštvo se pozitivno izjasnilo i sudija je predlog ukinuo. To je ovako jedan veliki i važan korak u ovoj borbi. Najbitnije što očekujemo jeste da se istraga obustavi u odnosu na okrivljene Miloševiće - dodao je advokat Mladen Magdalenić.

Braća Jojke, branioci Andrija i Mladen Magdalenić advokat Mladen Magdalenić / Foto: D. K.

Video: Saslušana 3 svedoka u slučaja ubistva porodice Đokić: Optuženi Džonić iz Beograda vraćen u Niš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    1. mart 2022 | 23:00

    Biznismeni?? Znači kriminalci. Vidi im se po bistrim očima i intelektualnim facama da su genetski predodredjeni da na mozak uzimaju pare...

  • Dr

    1. mart 2022 | 22:14

    Sad nek vam plati oštetu.

  • Zli Komsija

    2. mart 2022 | 07:22

    I nigde da spomenu ubijenu porodicu...da osude, izraze zaljenje zbog njihove smrti, vec samo ja pa ja, moja firma pati, moj pas pati... Po tome se vidi kakvi ste vas dvojica ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA