Zaplena na beogradskom aerodromu: Kinez stigao iz Milana, pa u rancu pokušao da prenese satove od 12.000 evra

Neprijavljeni satovi biće zadržani do okončanja prekršajnog postupka, koji je pred nadležnim sudom pokrenut protiv putnika

  • 1
satovi, zaplena,

Foto: Uprava carina

Carinici su u utorak godine na Aerodromu Nikola Tesla, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj jednog putnika da u rancu prokrijumčari dva muška sata, čija je vrednost procenjena na više od 12.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, nemenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, radi kontrole zaustavljen 36-godišnji kineski državljanin, koji je doputovao letom iz Milana, saopštila je Uprava carina.

Mada je prilikom susreta sa carinicima potvrdio da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga, njegov kofer je skeniran, a potom i detaljno pregledan.

Prilikom pregleda carinici su u njemu pored garderobe pronašli i dve prazne kutije dva muška ručna časovnika robnih marki "kartije" i "omega".

Oba časovnika su, zajedno sa originalnim računima, ubrzo pronađena među sitnicama u rancu koji je putnik nosio na leđima.

Neprijavljeni satovi biće zadržani do okončanja prekršajnog postupka, koji je pred nadležnim sudom pokrenut protiv putnika.

Kako su skupi satovi, nakit i novac najčešće predmet prekršaja na ovom prelazu, podsećamo, da su prilikom ulaska u našu zemlju, putnici u obavezi da prijave sve dragocenosti koje sa sobom nose, kao i svaki novčani iznos koji premašuje 10.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žižek

    9. mart 2022 | 11:23

    Cimaju čovek zbog 2 sata. Ko voli satove uvek nosi 2-3 sa sobom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA