≫ 

Član "Pink Pantera" ostaje u pritvoru: Koristio lažni identitet, naveo tužioca da naredi uplatu

Sud je razloge za ovakvu odluku obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama, na koje imaju pravo žalbe Višem sudu u Novom Sadu

  • 0
Hapšenje, uhapšen biznismen, lisice, mito, korupcija Foto ilustracija: Shutterstock

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog protiv okrivljenog D. M. (47) iz Beograda zbog tri krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. Reč je o jednom od članova kriminalne bande "Pink Panter", koji je uhapšen zbog falsifikovanja dokumenata, piše Dnevnik.

Nakon podnošenja optužnog predloga, krivično vanpretresno veće Osnovnog suda u Novom Sadu je prema okrivljenom produžilo pritvor u trajanju do 30 dana, nalazeći da postoji bojazan da bi puštanjem na slobodu isti mogao pobeći ili se kriti i na taj način postati nedostupan državnim organima i time ometati dalji tok krivičnog postupka.

Sud je razloge za ovakvu odluku obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama, na koje imaju pravo žalbe Višem sudu u Novom Sadu.

Novosadska policija uhapsila je D. M. 5. februara zbog sumnje da je on, koristeći dokumentaciju druge osobe, izvadio ličnu kartu i pasoš na tuđe ime. Zatim je, kako se sumnja, s lažnim identitetom u drugom mestu pokušao da izvadi lična dokumenta na ime trećeg lica. Tada su policijski službenici ustanovili da je reč o falsifikovanim dokumentima i podneli krivičnu prijavu protiv lica čiji je identitet D. M. već koristio.

Takođe, kako su naveli u policijskoj upravi Novi Sad, sumnja se da je on, koristeći lažni identitet, naveo javnog tužioca da, u skladu s načelom oportuniteta, izda naredbu o uplati novca u humanitarne svrhe na ime druge osobe.

D. M. je, prema nezvaničnim informacijama, kao član bande hapšen u Francuskoj, odakle je pobegao iz zatvora, pa je za njim raspisana poternica Interpola.

Video: U stilu Pink pantera: Banda razlupala juvelirnicu, staklo prštalo na sve strane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA