≫ 

Bivšem upravniku niškog zatvora ukinut pritvor: Sumnjiči se da je primio mito od 5.000 evra

Panić je uhapšen zbog sumnje da je od Hidajeta dobio 5.000 evra kako bi pomogao da njegov prijatelj Darko I. , ranije bude pušten na uslovnu slobodu

  • 2
KPZ Niš, kazneno-popravni zavod Niš, Dejan Panić

Foto: Dragana Kocić

Dejan Panić, bivši upravnik niškog Kazneno popravnog zavoda u Nišu, koji je uhapšen decembra prošle godine zbog sumnje da je primao mito, pušten je iz pritvora.

- Sudija za prethodni postupak posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je ukinuo pritvor protiv Dejana Panića i Snežane Milikić ali je u pritvoru zadržan Hidajet Jašarević. Pritvor je ukinut jer su prestali razlozi zbog kojih je određen, odnosno svedoci su saslušani. Sledimo pretpostavku nevinosti, smatram da svi dokazi koji su do sada izvedeni pokazati pravo stanje stvari ali sam ja ubeđen da moj klijent nije kriv za delo za koje mu se stavlja na teret – saopštio je Momčilo Kovaćević, Panićev branilac.

Panić je uhapšen zbog sumnje da je od Hidajeta dobio 5.000 evra kako bi pomogao da njegov prijatelj Darko I. , ranije bude pušten na uslovnu slobodu. Snežana Milikić, zatvorski vaspitač se sumnjiči da je posredovala u primopredaji novca. U istoj akciji uhapšen je i Darko koji se sumnjiči za primanje mita.

Hidajet je osuđivan kao organizator kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem narkotika na području Niša, Kraljeva, Raške, Velike Plane i Novog Pazara. Njemu je jula 2009. godine izrečena kazna zatvora u trajanju od deset godina, još osmorica njegovih saučesnika osuđena su na višegodišnji zatvor dok je jedan od osumnjičenih za trgovinu drogom, oslobođen optužbe.

Na navodnu vezu između Hidajeta i uprave niškog zatvora upozoravao je i osuđenik R.H. koji je pisao srpskim organima, ali i nevladinim organizacijama, sudu u Strazburu i OEBS – u, navodeći da Hidajet zahvaljujući svojim vezama, štiti narkodilere koji kaznu izdržavaju u Kazneno popravnom zavodu.

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon hapšenja saopštilo da su službenici Kazneno popravnog zavoda tokom 2021. godine, od osuđenika uzimali po pet hiljada evra kako bi se pozitivno izjasnili o njihovom uslovnom otpustu pred nadležnim sudovima .

- Ova organizovana kriminalna grupa je tokom ove godine stvorila plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust a koji pristaju da daju pet hiljada evra. Nakon prijema novca, sačinio bi se izveštaj na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta osuđenika , davaoca mita – navelo je tužilaštvo.

Video: Uhapšen upravnik KPZ Niš zbog primanja mita

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA