≫ 

Obrenovčanke bacile bebu u kontejner, a sad traže da se suđenje zatvori za javnost da bi to dete zaštitile

Milja je nadležnima rekla da se krišom porodila u stanu i da je njenu bebu u smeće bacila njena majka Branka

  • 3
Milja i Branka Prijović Foto: Privatna arhiva

Suđenje majci i babi koje su decembru 2020. godine tek rođenu bebu bacile u kontejner u obrenovačkom naselju Rojkovac održava se danas u Višem sudu u Beogradu.

Odbrana je zahtevala da se sa suđenja isključi javnost, što je sud prihvatio.

U obrazloženju suda navedeno je da je potrebno isključiti javnost radi zaštite interesa maloletnog lica i kako maloletna osoba ne bi trpela štetne posledice.

Suđenje je trajalo 45 minuta, a po izlasku iz sudnice, nakon iznošenja odbrane, majka deteta Milja Prijović brisala je suze.

Doneta je odluka da će kompletan sudski proces biti zatvoren za javnost, ali postoji šansa da će izricanju presude ipak moći da prisustvuju novinari.

Osumnjičenima ukinut pritvor

Podsećamo, na prošlom ročištu, koje je trebalo da bude održano 1. februara, ali je odloženo zbog izostanka člana sudskog veća, saopšteno je da je njima dvema ukinut pritvor i da će se majka i ćerka braniti sa slobode. Prema obrazloženju suda, žene koje su godinu dana provele u pritvoru puštene su na slobodu 19. januara.

- Apelacioni sud je doneo rešenje kojim je preinačio prvostepeno rešenje i ukinuo pritvor prema okrviljenim Branki i Milji Prijović, te naložio da se odmah puste na slobodu, nalazeći da se osnovano izjavljenim žalbama branilaca okrivljenih ističe da je u konkretnom slučaju, a imajući u vidu protok vremena od krivičnog dela za koje su okrivljene osnovano sumnjive da su ga izvršile, na strani okrivljenih ne stoje osobite okolnosti koje kazuju da će u kratkom vremenskom periodu da ponove krivično delo ukoliko se nađu na slobodi. Posebno se ističe činjenica da je mera pritvora najteža procesna mera obezbeđenja prisustva okrivljenog i za nesmetano vođenje krivičnog postupka - rekli su tada iz suda.

Baba Branka i majka Milja Prijović su optužene za krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Vest nakon otkrića bebe u kontejneru koja je pronađena živa, izazvala je tada veliko uznemirenje javnosti.

Bebu je u kontejneru u Ulici Kralja Milutina u obrenovačkom naselju Rojkovac 23. decembra pronašao vozač saniteta Hitne pomoći nedugo pošto je u GAK Višegradska prevezao pacijentkinju Milju Prijović zbog ginekoloških tegoba.

Nezvanično, Milja je krila trudnoću od roditelja i sestre. Ipak se porodila i na svet je donela devojčicu.

Nedugo posle porođaja u stanu, dok su joj roditelji spavali u susednoj sobi, došlo je do komplikacija, zbog kojih je pozvana Hitna pomoć iz Obrenovca. Dok su dežurna doktorka i sestra ukazivali pomoć Milji, vozač saniteta Dušan Mihajlović, koji ih je čekao ispred zgrade, čuo je nekakvo cviljenje iz obližnjeg kontejnera. U prvom trenutku pomislio je da je neko u smeće bacio psa ili mačku. A onda je u jednom od kontejnera, u crnoj kesi za smeće, pronašao bebu.

On je o svemu odmah obavestio kolege koje su alarmirale policiju, a Milja i njeno novorođenče su odmah zbrinuti u bolnici, gde im je ukazana lekarska pomoć. Milja je tada nadležnima rekla da se krišom porodila u stanu i da je njenu bebu u smeće bacila majka Branka.

Video: Majka monstrum: Bacila novorođenče u kontejner, užasavajući prizor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Распучин

    18. mart 2022 | 10:47

    Где ће им душа...

  • Zoro osvetnik

    18. mart 2022 | 11:16

    Babu odmah na doživotnu robiju,bez prava na pomilovanje ✊️ Baciti svoje tek rodjeno unuče u kontejner??? Svaka joj čast.Očigledno je zašto joj se ćerka krišom porodila.Nije smela rodjenoj majci da kaže da je trudna..Tužno i jadno.Baba je najveći krivac 😡😡 Opet se potvrdjuje staro pravilo: da sve potiče "od kuće" i iz porodice.

  • Tina

    18. mart 2022 | 10:53

    U Americi bi dobile najmanje dvadeset godina. Zakon ohrabruje i druge da ovako postupe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA