≫ 

Danima pratili Penčića, pa ga satima čekali ispred ulaza: Pomagači ubice bivšeg vođe navijača kriju egzekutora

Kola su iznajmili u rentakar agenciji, a potom "čekićali" bivšeg vođu navijačke grupe "Head hunters"

  • 2
Navijač ubistvo Obrenovac Branislav Penčić rekonstrukcija Foto-montaža: Telegraf.rs, Google Maps, Shutterstock

Igor B. (44) i Šain U. (52), državljanin Severne Makedonije, koji su juče uhapšeni kao pomagači glavnom pucaču D.P. Hrvatu, koji je likvidirao Branislava Penčića, bivšeg vođu navijačke grupe "Head Hunters" u Obrenovcu, i dalje štite egzekutora, a ono što je istraga za sada utvrdila je kako su mu napravili sačekušu.

Prema rečima našeg sagovornika iz istrage, ubicu je u "fijat puntu" u Obrenovac dovezao Šain U. Automobil su iznajmili u rentakar agenciji. U tom vozilu su sedeli satima i čekali da naiđe Penčić. Kada su ugledali njegov automobil "hjundai tukson", D. P. je izašao iz kola.

Ubistvo navijaca u Obrenovcu, Branislav Bane Penčić Foto: Nikola Anđić, Privatna arhiva

Prošao je kroz zgradu, odnosno kroz broj ulaza 88 u ulici Vuka Karadžića i tako došao u dvorište iza zgrade u kojoj se nalazio bivši vođa "Head huntersa" sa svojom suprugom Anom. U trenutku kada je iznosio kese iz gepeka koje je krenuo da prenese u "reno klio", D. P. je ispalio rafal iz pištolja sa prigušivačem.

Prema nezvaničnim informacijama, Igor B. je potom drugim kolima pomogao D.P. da pobegne iz Srbije za kojim je raspisana međunarodna poternica. 

Kako navodi naš izvor iz istrage, Penčica su danima pratili, tačno su znali kuda se kreće i kada gde ide. Takođe su tačno smislili kuda će da pobegnu. Zločin je, dakle, pažljivo pripreman.

Podsetimo, Penčić je pogođen sa tri metka, jedan mu je završio u grudima i on je umro na rukama svoje supruge.

Osumnjičeni Šain U. i Igor B. saslušani su u Višem javnom tužilaštvu, branili su se ćutanjem, a sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor do 30 dana.

Video: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Branislava Penčića u Obrenovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA