Pedofilu iz Padinske skele povećana zatvorska kazna: Zbog obljube šestogodišnjaka robijaće devet godina

Ovom odlukom preinačena je presuda Višeg suda kojom je bio osuđen na sedam godina zatvora

  • 3
Predofilija, zlostavljanje, decak, Hapšenje pedofila, nasilje nad muskarcima Foto-ilustracija: Profimedia, Shutterstock

Pedofilu iz Padinske skele Aleksandru P. (54) Apelacioni sud u Beogradu povećao je kaznu za dve godine zatvora i pravosnažno ga osudio na devet godina zatvora, jer je 15. marta 2020. godine pokušao da obljubi dečaka koji je tada imao šest godina.

Pored toga Apelacioni sud mu je odredio da se nakon što izdrži zatvorsku kaznu u narednih 20 godina prema A.P. sprovedu sledeće posebne mere: obavezno javljanje nadležnom organu policije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, da mu se zabrani posećivanje mesta na kojima se okupljaju maloletnici (vrtići, škole i sličlčno), obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta i ustanova, obavezno obavešstavanje o promeni prebivališta, boravišta ili radnog mesta i obavezno obaveštavanje o putovanju u inostranstvo.

Ovom odlukom preinačena je presuda Višeg suda kojom je bio osuđen na sedam godina zatvora i to kao povratnik jer je i ranije bio osuđivan za istovresna krivična dela, potvrđeno je Tanjugu.

Zakonski zastupnik deteta je upućen da svoj imovinsko-pravni zahtev ostvari u parnici.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda, u delu odluke o kazni, navodi se da je pravilno prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti za Pavlovića cenio njegovo delimično priznanje, korektno držanje pred sudom, kao i da je delo ostalo u pokušaju, dok je od otežavajućih okolnosti cenio raniju osuđivanost okrivljenog i to zbog istovrsnih krivičnih dela, kao i činjenicu da je iskoristio poverenje roditelja deteta koje je napastvovao.

- Takođe, pravilno je prvostepeni sud prilikom donošenja odluke o krivičnoj sanckiji zaključio da su ispunjeni uslovi za primenu odredbe koja reguliše institut višestrukog povrata...

Međutim, po mišljenju Apelacionog suda osnovano se žalbom Tužioca ukazuje da je prvostepeni sud prilikom odmeravanja kazne okrivljenom pogrešno primenio odredbu Krivičnog zakonika koja reguliše institut višestrukog povrata te da je okrivljenom morao da izrekne kaznu zatvora u trajanju dužem od 8 godina i 6 meseci", navodi se presudi.

Zbog toga mu je kazna povećana za dve godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA