Jezive reči rudara Branka dan pre smrti: "Hajde da popijemo neku, možda sutra poginem"

Branko Čokorilo (56) jedan je od osmorice radnika u rudniku Soko u Sokobanji koji su nastradali usled gušenja metana

  • 2
Branko Čokorilo  Sokobanja, Rudnik Soko Foto: Facebook/Branko Cokorilo

Jadranka Čokorilo, supruga Branka (56), jednog od rudara koji je u petak ujutru nastradao u rudniku Soko u Sokobanji, živela je u strepnji i strahu 10 godina, a njeni strahovi su se jutros, nažalost, obistinili.

Bio je konobar pre toga i neprijavljen, prolazilo je vreme, pa je prešao u rudnik, ispričala je za Blic njegova supruga Jadranka.

- Mislila sam da neće da izdrži ni dan, a on dočekao svoju sudbinu dole - kaže ona.

Kako dodaje, strepela je stalno.

- Nisam bila mirna dok je radio tamo, jer su se stalno rudari povređivali, stalno je imao povrede - kaže neutešna žena i objašnjava:

- U tom periodu osećaš nemir i strah kad ide, onda prođe neko vreme pa prihvatiš to normalno. Uvek tu bude strah, neizvesnost, ali mora negde da se radi. Meni je otac bio rudar, dočekao je penziju tamo i umro je, hvala Bogu, prirodnom smrću - navodi Jadranka.

Branko Čokorilo  Sokobanja, Rudnik Soko Branko je jedan od poginulih rudara, Foto: Facebook/Branko Cokorilo

Brankova supruga je, kada je saznala da je došlo do nesreće u rudniku, otišla u bolnicu. Tamo su stizali saniteti, dovozili su povređene, a Branka nije bilo.

- Jutros u 4 i 15 me je zvala mlađa kćerka, njoj je drug nešto rekao... Otišla sam u bolnicu, dovozili su sanitete, njega nije bilo među povređenima. Osećala sam da neće da bude dobro, čim nije bio u toj grupi povređenih. Kad je i poslednji sanitet otišao, zazvonio je telefon, javila mi se žena iz uprave i izjavila saučešće... - priča neutešna žena.

Danima bio nervozan, predosećao tragediju

Branko je za sobom ostavio suprugu, dve kćerke i unuka, a njegovi ukućani su premetili da nešto nije u redu i da je poslednjih dana nervozan.

- Danima nije bio miran, kod kuće je bio nervozan, bio je uznemiren kad kreće na posao. Šta se desilo ne znam, rizičan posao, otkop... - kaže Jadranka i zaključuje:

- Šta god da kažem, njega neće da vrati.

Branko je, kako su ispričale komšije, predosetio tragediju, pa je dan pre smrti pozvao prijatelja i rekao mu u kao kroz šalu šali rekao "Hajde da popijemo neku, možda sutra poginem".

Pored Branka, u stravičnoj nesreći poginulo je još sedmoro rudara.

Video: Jeziv prizor u Sokobanji: Kolona pogrebnih vozila idu iz rudnika ka Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    2. april 2022 | 07:55

    Tuga,, neka ih primu andjeli u svom raju, Porodici iskreno saucesce!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA