Za 6 sati saobraćajci sankcionisali 61 vozača motocikla: Vozili pijani, bez kaciga, koristili blinkere

Jedan od vozača je i četrdesetosmogodišnjak koji je, kako je utvrđeno alkotestiranjem, na Brankovom mostu upravljao motociklom sa 2,27 promila alkohola

  • 1
Saobraćajna policija Foto: Marko Jovanović

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu danas su, tokom akcije pojačane kontrole vozača motocikala, za samo šest sati, sankcionisali 61 vozača, od kojih su dvojica upravljala dvotočkašima pod dejstvom alkohola i jedan pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštio je MUP.

Jedan od vozača koji je isključen iz saobraćaja je i četrdesetosmogodišnjak koji je, kako je utvrđeno alkotestiranjem, na Brankovom mostu upravljao motociklom sa 2,27 promila alkohola u organizmu.

U akciji je otkriveno i 19 vozača koji su imali nepropisno postavljene registarske tablice, 10 bez vozačke dozvole za kategoriju vozila kojim su upravljali, a sankcionisano je i 10 motociklista zbog istekle registracione nalepnice.

Takođe, policija je isključila iz saobraćaja i privremeno oduzela motocikl na kojem su neovlašćeno bili postavljeni blinkeri.

Saobraćajna policija sankcionisala je i osam vozača motocikala koji nisu nosili kacige, dvojicu zbog istekle vozačke dozvole i jednog koji je vozio u suprotnom smeru.

MUP apeluje na vozače motocikala da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju motociklom ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    5. april 2022 | 23:48

    Ovo treba da postane praksa, da se stalno tako radi. Što se tiče blinkera trebalo bi uvesti neki telefon ili tako nesto da de može odmah reagovati. U Zarkovu se svako veče divlja kolima sa blinkerima i niko nezna da li su vozila države ili divljaci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA