≫ 

Šarićev saradnik na saslušanju kod tužioca: Bošković se sumnjiči da je pomogao Urošu Mišiću da postavi bombu

On se, kako je rečeno za Telegraf.rs od sagovornika iz istrage ovog slučaja, tereti za udruživanje za više krivičnih dela i izazivanja opšte opasnosti

  • 1
Darko Šarić Foto: Marko Jovanović, ATA Images

Aleksandar Bošković, pripadnik kriminalne grupe Darka Šarića koji se sam predao u subotu uveče, biće saslušan danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal. 

On se, kako je rečeno za Telegraf.rs od sagovornika iz istrage ovog slučaja, tereti za udruživanje za više krivičnih dela i izazivanja opšte opasnosti. Tačnije, on se dovodi u vezu sa postavljanjem eksplozivne naprave, odnosno, bombe, Goranu Nikolaševiću u Valjevu za šta je osumnjičen Uroš Mišić.

Inače, Mišić je u međuvremenu promenio prezime u Radovanović.

Tužilaštvo je objavilo sve detalje hapšenja Darka Šarića i njegovog klana. Predistražni postupak je pokrenut protiv 12 osoba, Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovaovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića.

Istraga se sprovodi zbog postojanja osnova sumnje da su izvršena krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

Na osnovu dokaza prikupljenih u predistražnom postupku postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni Darko Šarić, u periodu od početka 2020. do 14. aprila 2022. godine, organizovao organizovanu kriminalnu grupu koja je u međunarodnim razmerama na teritoriji Južne Amerike, sprovodila kriminalni plan dogovaranja neovlašćene kupovine opojne droge kokain.

Organizovali su transport droge do Evrope radi dalje prodaje a sve u cilju sticanja finansijske koristi vršeći krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uroš Mišić, navijač FOTO: MUP

Organizovali su i da preko pripadnika ove kriminalne grupe u Južnoj Americi i drugih ljudi, liše života osobu koja bi pokušala da osujete ostvarenje kontakata pripadnika njegove kriminalne grupe sa dobavljačima opojne droge iz Južne Amerike, te je organizovao i naložio izvršenje krivičnog dela teško ubistvo na štetu Milana Milovca.

Takođe, preko pripadnika organizovane kriminalne grupe u Republici Srbiji, preduzimane su radnje koje bi uticale na tok i ishode krivičnih postupaka koji se vode protiv Darka Šarića i drugih lica pred Višim sudom u Beogradu, Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i pranje novca, usmerene na diskreditaciju i eventualni gubitak statusa svedoka saradnika u ovim postupcima Nebojše Joksovića, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

U tom cilju pripadnici organizovane kriminalne grupe su protiv Nebojše Joksovića podnosili krivične prijave sa neistinitim tvrdnjama da je Joksović pripremao i pokušao ubistvo svedoka odbrane Gorana Nikolaševića kako bi se u javnosti prikazalo da je svedok saradnik nastavio sa vršenjem teških krivičnih dela, a što je u krivičnim postupcima protiv Darka Šarića, trebalo da ima za rezultat da izgubi status svedoka saradnika.

Osumnjičenom Dejanu Lazareviću, se stavlja na teret da je kao branilac osumnjičenog Darka Šarića neposredno ili preko kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom SKY, sa osumnjičenim Šarićem dogovarao postavljanje eksplozivne naprave na vozilo oštećenog Gorana Nikolaševića, najbolje vreme za izvršenje ove kriminalne aktivnosti, te da je organizovao da Goran Nikolašević preko sredstava javnog informisanja za ovo krivično delo optuži Nebojšu Joksovića, a sve sa ciljem da se protiv Nebojše Joksovića pokrene krivični postupak i da se na taj način

diskredituje kao svedok saradnik.

Osumnjičeni Lazarević se po nalogu osumnjičenog Šarića, sastajao sa policijskim službenikom osumnjičenim Duškom Mirkovićem, kako bi dobijao poverljive podatke o otvorenim operativnim obradama protiv pripadnika ove organizovane kriminalne grupe i podatke o postupanju policijskih službenika povodom krivičnih prijava podnetih protiv Nebojše Joksovića, što je prenosio osumnjiečnom Šariću, a za dobijene informacije i podatke je osumnjičenom Mirkoviću davao novčane poklone.

Osumnjičeni Bojan Stanojković, Nikola Spasojević, Danilo Odović, Stefan Andrejić, Aleksandar Bošković, Marko Vukić i Uroš Radovanović, su postupajući po nalozima osumnjičenog Šarića, organizovali nabavku, a potom i nabavili eksplozivnu napravu, prikupljali podatke o putničkom vozilu, mestu parkiranja vozila, adresi stanovanja, dnevnoj rutini oštećenog Gorana Nikolaševića, fotografisali vozilo, obezbedili stanove za skrivanje lica koja bi izvršila podmetanje eksplozivne naprave i novac za nagradu neposrednim izvršiocima krivičnog dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    18. april 2022 | 10:40

    Ovaj Misic ne moze miran,ako se dokaze treba dozivotnu mu dati jer on nikad nece da stane sa svojim zlom kojeg ima u sebi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA