≫ 

Do 3. maja pojačana kontrola na putevima: Za 2 dana otkriveno na hiljade prekršaja, mnogo pijanih za volanom

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise

  • 1
Saobraćajna policija, kontrola saobraćaja Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom dva dana akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju povodom predstojećih praznika otkrili su ukupno 8.657 saobraćajnih prekršaja, saopštio je MUP.

Od ukupnog broja prekršaja, 4.088 vozača je prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja, 331 vozač je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 83 zadržano u službenim prostorijama policije jer su imali više od 1,2 promila alkohola u organizmu, dok je 18 vozača upravljalo pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Takođe, 64 vozača motocikala i mopeda je sankcionisano zbog učinjenih prekršaja i 1.596 lica zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a otkriveno je više od 2.000 ostalih saobraćajnih prekršaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, do 3. maja 2022. godine, sprovode akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, kao što su prekoračenje brzine kretanja vozila, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje.

Takođe, zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, policija će kontrolisati i ove učesnike u saobraćaju.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači brzinu kretanja, kontrolisaće se i da li vozači i putnici koriste sigurnosni pojas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    23. april 2022 | 20:19

    Samo tucite po džepu i oduzjmajte vozila i vozačke. Vozila nek proda država i da penzionerima sa malim primanjima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA