≫ 

Radovanu iz Inđije pijani momak usmrtio ćerku (10) i oca (77): Nesrećni čovek ima samo jednu molbu za vozače

Vozač V. P. (35) pod dejstvom alkohola prošao je kroz crveno svetlo i svom silinom se zakucao u automobil u kom su bili deda i unuka. Dobio je samo devet godina zatvora

  • 8
Deda Vojin i unuka Dajana Ćirić koje je pijani vozač Vladimir P. iz Inđije usmrtio Foto: Privatna arhiva

Borba za život Dejane Ćirić (10) iz Inđije, na koju je dok je bila u automobilu sa dedom Vojinom (77) u septembru 2019. godine naleto pijani vozač, okončana je nakon dve nedelje. Ne prođe ni jedan jedini dan, a da njen otac Radovan ne pomisli na tragediju koja ih je zadesila i ne pita se zašto je njihovo dete bilo žrtva bahatog muškarca.

U isti mah ne može da veruje da se poslednih meseci dešavaju nesreće koje upravo izazivaju upravo pijani vozači i zbog toga smatra da oni treba da odgovaraju za krivično delo ubistvo.

Deda Vojin i unuka Dajana Ćirić koje je pijani vozač Vladimir P. iz Inđije usmrtio Foto: Privatna arhiva

Od tog septembra 2019. godine za porodicu Ćirić život je stao. Vozač V. P. (35) pod dejstvom alkohola prošao je kroz crveno svetlo i svom silinom se zakucao u automobil u kom su bili deda i unuka.

- Moj otac Vojin povredama je podlegao na mestu nesreće. Ćerka je umrla dve nedelje kasnije. Vozač je priznao krivicu i dobio devet godina zatvora. Nakon svega samo molim vozače da pijani ne sedaju za volan. Žao mi je što pred zakonom ne odgovaraju kao za ubistvo- počinje svoju ispovest za "Telegraf.rs" Radovan Ćirić.

Kako sam kaže nikada neće zaboraviti dan kada su mu javili da se nesreća dogodila.

- Odmah sam dotrčao do mesta tragedije. Moj otac je već bio mrtav, a Dejanu su prevezli u bolnicu. Znao sam da mi je ćerka kritično. Svi smo se nadali da će uspeti da se izvuče- kaže Radovan.

Deda Vojin i unuka Dajana Ćirić koje je pijani vozač Vladimir P. iz Inđije usmrtio Foto: Privatna arhiva

Prema njegovim rečima, ni muškarac koji mu je usmrtio oca i ćerku nije u izjavio saučešće niti je to učinio neko iz njegove porodice.

Podsećanja radi, saobraćajna nesreća dogodila se u nedelju 15. septembra 2019. godine na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog i Branka Radičevića kada se "audi A4" kojim je upravljao V. P. sudario sa "renoom klio" u kojem su se nalazili Vojin Ćirić i njegova unuka. Do nesreće je došlo kada je V. P. na raskrsnici prošao na crveno svetlo i tom prilikom udrario u levu bočnu stranu "renoa". Vojin Ćirić je stradao na licu mesta, dok je njegova unuka, koja je sedela na zadnjem sedištu preminula dve nedelje kasnije u bolnici.

Video: Dečak leteo najmanje deset metara: Vozač u Gračanici udario dete na biciklu i pobegao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bokelj

    3. maj 2022 | 20:39

    Zašto inicijali ubice kad se sve vec zna pa čak i presuda!

  • Koko

    3. maj 2022 | 22:34

    Mozak takvih ljudi ne funkcioniše sa grižom savesti. Nažalost prirodna selekcija ih nije iskorenila. A i mi smo društvo koje takve pacijente opravdava. Postoje svugde u svetu, ali ih opletu po džepu i zatvorskim kaznama pa se brzo smire. Ne znam sta da kažem nego da se zakon uzme u svoje ruke. To neće promeniti ništa u globalu jer je njima svejedno za sve. Ubiti nekoga, a pogotovo dete i ne izaći kao čovek pred porodicu nemam reči.

  • Shampita

    3. maj 2022 | 23:44

    Stvar je u tome sto su nasi zakoni nakaradni. Ako neko nekoga ubije u saobracaju to se ne tretira kao ubistvo u nehatu plus ostali prekrsaji vezano za saobracaj tipa voznja u pijanom stanju ili pod dejstvom opijata, nasilnicka voznja....vec se sve to u paketu tretira kao saobracajni prekrsaj za koji sleduje kazna kao da nije bilo zrtava u incidentu. Auto u rukama nesavesnog vozaca je oruzje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA