≫ 

Grobarima i Delijama preti do 12 godina zatvora zbog tuče na Autokomandi

Nakon saslušanja sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predloženo je da svim osumnjičenima odredi pritvor zbog bojazni da će uticati na svedoke

  • 14
Tuča navijača Foto: Twitter - Printscreen

U Višem javnim tužilaštvu u Beogradu danas su saslušana petorica osumnjičenih za nasilničko ponašanje 11. maja u blizini Autokomande u Beogradu, u kojem je teške telesne povrede zadobio S. S. (26) u vidu preloma lobanje. Osumnjičeni U.K. (28), DJ.M. (27), T.S. (27), N.N. (20) i R.K. (41) su pred zamenikom javnog tužioca izneli odbranu, ali nisu želeli da odgovaraju na dalja pitanja, rečeno je iz Višeg javnog tužilaštva za Telegraf.rs.

Nakon saslušanja sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predloženo je da svim osumnjičenima odredi pritvor zbog bojazni da će uticati na svedoke, kao i da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo. Svima se na teret stavlja krivično delo nasilje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, za koje je zaprećena kazna od tri do 12 godina zatvora. Oni se sumnjiče da su učestvovali u sukobu navijača Zvezde i Partizana u blizini Autokomande.

Sve se odigralo nakon meča između crno-belih sa Vojvodinom u polufinalu Kupa, kada je grupa maskiranih Delija napala Grobare dok su se ovi spuštali niz pomenutu ulicu. Korišćene su palice, štangle, baklje, upaljači i brojni drugi predmeti.

Policija je vrlo brzo reagovala, posle čega je nastao opšti stampedo, ali su i pored toga organi reda uspeli da privedu veliki broj lica pravdi. Neki od njih su ostali poređani na trotoaru, a drugi su "spakovani" u marice.

BONUS VIDEO: 

Video: Potera policije u Beogradu i hapšenje jednog navijača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobor

    13. maj 2022 | 13:52

    Jel 10 godina kumulativno, svima po mesec dana?? Nemojte nase navijace, to je najperspektivnije zanimanje, treba im dati beneficirani staz. Najbrze rastuca privredna grana u Srbiji. A tek vodje navijaca, njima treba dati 6 meseci na godinu, oni su zivi mucenici.

  • Ljubiša

    13. maj 2022 | 15:00

    Hahaha... do 10 gidina? Pa koga vi zasmejavate? Eto njih na sledećoj utakmici. Sudije će oštro da ih opomenu.

  • Mare

    13. maj 2022 | 14:13

    Ko štoste osudili Hrkalovićku. Tresla se gora rodio se miš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA