≫ 

Jorgovanka Tabaković objasnila kako da prepoznate lažnog "inspektora"

"Iznenadila me je vest da se neko predstavio kao lažni inspektor, svi ovlašćeni menjači imaju minimum 5 brojeva telefona koje je NBS dala na raspolaganje"

  • 6
Menjačnica pljačka Foto: Shutterstock

Guverner Srbije Jorgovanka Tabaković prokomentarisala je nedavnu pljačku koja se dogodila na Čukarici kada su F. J. (26) i T. B. (38) predstavljajući se kao lažni "inspektori" pokrali menjačnicu na Čukarici. 

- Iznenadila me je vest da se neko predstavio kao lažni inspektor. Svi ovlašćeni menjači imaju minimum 5 brojeva telefona koje je NBS dala na raspolaganje i na koje radnici u menjačnici mogu da provere identitet inspektora. Svaki naš inspektor mora da ima rešenje koje potpisuje NBS, legitimaciju, rešenje za kontrolu. Nismo javno iznosili te detalje, ali su svi u poslu dobili to upustvo - navela je guverner Srbije Jorgovanka Tabaković predstavljajući izveštaj o inflaciji.

Jorgovanka Tabaković, kop Jorgovanka Tabaković / Foto: Tanjug/Rade Prelić

Narodna banka Srbije vrši intenzivnu kontrolu menjačnica na osnovu sopstvenih saznanja i pritužbi građana da kurs u njima nije u skladu sa rasponom koji predviđa NBS. Nema nigde detaljnije, jer kaže da su to slali svakoj menačnici pojedinačno.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu efikasnim radom uhapsili su F. J. (26) i T. B. (38) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teška krađa i lažno predstavljanje.

Kako se sumnja, oni su krajem aprila i početkom maja ove godine, na teritoriji Zvezdare i Čukarice, u dve menjačnice zaposlenima pokazivali lažne legitimacije, predstavljajući se kao inspektori, nakon čega su od njih tražili na uvid dokumentaciju o poslovanju menjačnica i novac na proveru.

Dok je, kako se sumnja, jedno od osumnjičenih razgovaralo sa zaposlenima, drugo je, koristeći njihovu nepažnju, kralo novac. Na taj način oni su, kako se sumnja, ukrali ukupno oko 1.010.815 dinara. Takođe, pretresom stana u kojem stanuje F. J. i pregledom njegovog vozila, pronađeno je više od 100 grama marihuane, zbog čega se on tereti i za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- F. J. je izneo odbranu i predložen mu je pritvor. Nađeno mu je 108 +7,19+0, 74 grama marihuane, vagica i gasni pištolj. Branio se da je droga za ličnu uporebu, a za gasni pištolj kaže da nije ni znao. Tereti se za 3 nedozvoljenu proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekslozivnih materija i za neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - rečeno je za naš portal iz Višeg javnog tužilaštva.

BONUS VIDEO:

Video: U stilu Pink pantera: Banda razlupala juvelirnicu, staklo prštalo na sve strane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA