≫ 

Osumnjičeni za ubistvo pilota u Jakovu otkrio gde se krio dva dana nakon zločina

Tužilaštvo je osumnjičenog zatražilo pritvor do 30 dana, čeka se odluka suda

  • 2
Vuk Jolović Jakovo Đura ubistvo Fičer Foto-montaža: Privatna arhiva, Društvene mreže

Đura Nikolić, osumnjičeni za ubistvo Vuka Jolovića (30) iz Jakova tokam višečasovnog saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu otkrio gde se krio dva dana nakon ubistva.

- Nakon pucnjave seo sam u svoj automobil "golf" i odvezao se do šume u Progaru. Tu sam proveo skoro dva dana i onda odlučio da se predam - rekao je na saslušanju i dodao da je pušku kojom je pucao bacio u šumu u kojoj se krio:

- Pušku i kesu sa municijom sam našao pre oko godinu dana šetajući u blizini manastira FRenek. Odneo sam je kući. Bacio sam je u šumu u kojoj sam se krio - kaže on.

Podsećanja radi, Vuk Jolović ubijen je u nedelju oko 20 sati u Jakovu. Sumnja se da ga je Đura izrešetao kalašnjikovim i pobegao.

Nikolić je danas izneo odbranu. On je, kako smo objavili, priznao delo i istako da se ne seća trenutka kada je pucao, a potom je, kako saznajemo, do detalja opisao šta je prethodilo pucnjavi.

- Kajem se ne sećam se samog pucanja. Tog dana Vuk, njegov rođeni brat i još jedan njihov prijatelj maltretirali su me i prebili, ali san uspeo da pobegnem kući. Kasnije su tukli i mog oca, a tokom večeri došli su mi ispred kuće gde su tukli i mog brata. Plašio sam se da mi ne diraju i majku, jer sam čuo da oni sve redom maltretiraju u tom kraju, pa je uzeo pšsku iz svoje spavaće sobe i krenuo ka Vuku i ostalima. Nisam znao da sam ubio Vuka sve do predaje policiji u PS Surčin - rekao je on na saslušanju i dodao da smatra da su ga Vuk i ostali maltretirali jer je "partizanovac", dok su oni, kako je rekao, navijači neke navijačke grupe "Crvene zvezde".

Tužilaštvo je tražilo pritvor za osumnjičenog. Čeka se odluka suda.

Video: Dan posle pucnjave u Surčinu: Đura kalašnjikovim izrešetao Vuka, on preminuo posle par sati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    2. jun 2022 | 14:28

    Žalosno što je mlad čovek izgubio život,al verujem ovom čoveku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA