≫ 

Potresna ispovest majke devojčice (12) koju je silovao pedofil u Belotiću: "Ona pije antidepresive, plaši se"

Od juna prošle godine, kada je Aleksandar I. napastvovao devojčicu u napuštenom dvorištu u blizini jedne svečane sali u Bogatiću, gde je na slavlju bio zajedno sa njenim roditeljima, porodica i devojčica preživljavali su pakao

  • 2
Aleksandar I., Belotić, pedofil, silovanje Foto: Shutterstock, Facebook

Posle izricanja prvostepene presude u Višem sudu u Šapcu kojom je Aleksandar I. (38) danas osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu od 12 godina za obljubu devojčice (12) njena majka Ć.S. za naš kaže da je ovakva sudska odluka veliko olakšanje za celu porodicu.

- Konačno je sve završeno i lakše nam je najviše zbog našeg deteta, jer sada verujemo da će njen oporavak krenuti na bolje. Svaki dlazak na suđenje u Šabac za nas je bio stresan, a naročio za nju jer noć pred taj dan nije mogla da zaspi, bila je uznemirena i preplašena. Zato smo u poslednje vreme krili kada se suđenje održava - kaže majka.

Od juna prošle godine, kada je Aleksandar I. napastvovao devojčicu u napuštenom dvorištu u blizini jedne svečane sali u Bogatiću, gde je na slavlju bio zajedno sa njenim roditeljima, porodica i devojčica preživljavali su pakao. Devojčica se ni danas nije psihički oporavila, a kako je odmicao sudski proces nizali su se novi zdrastveni problemi.

- Od tada redovno tri puta nedeljno posećuje psihologa i psihijatra, a od nedavno ima i kardiološke probleme i neprestano smo sa njom kod lekara. Ona je dete, ima nepunih 13 godina, a pije antidepresive. Često menja raspoloženje, ima noćne more, strhove, priviđa joj se u snu. Lampa u njenoj sobi mora uvek da bude upaljena, a često ne sme da spava sama. Redovno je pohađala školu, ali se dešavalo da joj bude loše, pa nas zove da je vratimo kući - nastavlja majka.

Aleksandar I., Belotić, pedofil Foto: Facebook

Zdravstveno stanje devojčice se pogoršalo prošlog meseca kada je Aleksandar I. tražio da se suoči sa njom u sudnici i da je ispituje. Strah od ponovnog susreta sa nasilnikom nestao je kada je sudsko veće Višeg suda odbacilo njegov zahtev, a pre par dana i Apelacioni sud u Novom Sadu.

Neuobičajeno, danas je presuda izrečena odmah posle završenog glavnog pretresa, na kojem su završne reči imali viši javni tužilac i advokati.

Majka priznaje da se nadala da će pedofil koji je obljubio njenu ćerku da bude osuđen na maksimalnu kaznu predviđenu Krivičnim zakonikom, ali i da je strahovala da će dobiti manju kaznu i da će brzo da izađe na slobodu.

- Mi smo zadovoljni postupanjem tužilaštva koje je tražilo maksimalnu kaznu i suda koji je tako odlučio. Podrška pravosuđa nama dosta znači, ne samo što je pravda zadovoljena, već što i druge porodice koje su bile u našoj situaciji mogu da očekuju da nasilnici dobiju zasluženu kaznu - kaže majka i dodaje da ni jednom roditelju i detetu ne bi poželela da doživi agoniju kakvu oni žive poslednjih godinu dana.

Advokatica Biljana Borovčanin, koja se zbog osetljivosti postupka do sada nije izjašnjavala u javnosti, a naš portal je istakla da su tužilaštvo i sud odlučivali sasvim u skladu sa zakonom.

- Od početka postupka sam isticala da nema ni jedne olakšavajuće okolnosti zbog koje bi on mogao da dobije nižu kaznu od maksimalne. Konačno, pravda je ostvarena, a devojčica će se uz podršku svojih divnih roditelja i porodice, sada kada zna da je nasilnik u zatvoru, oporaviti dosta brže i živeti bezbrižnije koliko je to moguće zbog svega što se dogodilo - rekla je Borovčanin.

BONUS VIDEO:

Video: Nakon što je pušten na slobodu: Ispovest roditelja devojčice koju je obljubio kućni prijatelj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    3. jun 2022 | 17:05

    To je los zakon,i mala kazna,minimum 30 godina...

  • Radmila

    4. jun 2022 | 01:15

    Niposto ne smije da pije anti depresive! Oni se daju od 26god i vise ali efikasnost je samo 30%. Kod mladih ljudi anti depresivi mogu da dovedu do samoubistva! Clonazepam 0.5mg mjesec i po dana uz psihoterapiju. Nastaviti sa Buspiron 15mg i melatonin 3mg sljedecih 12 mjeseci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA