≫ 

"U glavi mi odzvanjaju jauci i zapomaganje radnika, jedan je ležao mrtav": Svedok nesreće kod Šimanovaca

"Zaustavio sam se pored puta kada sam video autobus u kanalu. Iz njega su izlazili radnici, bilo je i onih koji su vukli one koji su se zaglavili", kaže očevidac

  • 1

Ekipa saobraćajne policije nalazi se na mestu teške saobraćajne nesreće kod Šimanovaca u kojoj je poginuo jedan muškarac, a 18 teže i lakše povređeno.

Naime, u 6.20 sati sa puta je sleteo minibus koji je prevozio radnike firme SET iz Šapca. Prvi rzultati istrage govore da je uzrok neispravnost autobusa.

- Zaustavio sam se pored puta kada sam video autobus u kanalu. Iz njega su izlazili radnici, bilo je i onih koji su vukli one koji su se zaglavili. U pomoć su im pritekli i vatrogasci, ali nisu sekli vozilo. Krvi je bilo svuda...Još mi ušima odzvanjaju jauci i zapomaganje. Čuo sam lekare kada su rekli da je jedan mrtav - priča jedan od svedoka tragedije kod Šimanovaca.

Saobraćajna nesreća Šimanovci Printskrin: TelegrafTV/Jovica Vučković

Direktor KBC Zemun prof. dr Dragoš Stojanović kaže da je u tu bolnicu primljeno osam radnika povređenih u jutrošnjoj nesreći kod Šimanovaca i da su svi oni životno ugroženi.

- Pet pacijenata je u intenzivnoj nezi trenutno, kod jednog je neurohirurška operacija u toku zbog krvarenja. Od osam primljenih pacijenata posle nesreće, sedmorica su zadržana kod nas, a jedan je prebačen u Institu za ortopediju "Banjica" u njihov spinalni centar. Svi pacijenti su životno ugroženi - kaže za "Kurir" prof. Stojanović.

Podsećanja radi, minibus koji je prevozio radnike firme SET iz Šapca u Beograd sleteo je jutros oko 6.20 minuta s puta. Jedan radnik je poginuo, a 18 ih je povređeno među kojima je i vozač.

Kako saznajemo, on je rekao da je "izgubio kontrolu nad vozilom i da je čuo da je nešto puklo".

- Vozač nije bio pod dejstvom alkohola niti opijata. Po nalogu tužioca mini bus je upućen na vanredni tehnički pregled kako bi se utvrdio tačan uzrok nesreće- kaže naš sagovornik.

Iz firme SET ne žele da pričaju o nesreći dok je istraga u toku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA