≫ 

Misterija Jelenine krvi u "mercedesu": Veštak tvrdi da je uklonjena

Prema Keckarevićevim rečima, "nije rađena analiza kojim je sredstvima uklanjano, već da se to moglo dogoditi i samim čišćenjem automobila"

  • 8
Zoran Jelena Marjanović sud Foto: Nikola Anđić, Facebook/jelena.krsmanovic

Suđenje Zoranu Marjanoviću nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu i ponovo se pokrenulo pitanje Jelenine krvi u "mercedesu". Veštak Dušan Keckarević rekao je da je "krv detektovana, ali uklonjena".

Prema Keckarevićevim rečima, "nije rađena analiza kojim je sredstvima uklanjano, već da se to moglo dogoditi i samim čišćenjem automobila".

Tužilac pitao da li se radi o svesnoj radnji brisanja.

- Pa da svako brisanje je svesno. U ovom slučaju morala bi da se radi celokupna analiza kola, deo po delo, ali ne treba implicirati da se se radi o krivičnom delu- rekao je Keckarević.

Tužilac: Kojim sredstvom bi moglo da se obriše ?

- Niko nije testirao da je to urađeno nekim hemijskim sredstvom. Trag je mogao preneti i neko drugi, druga osoba ili predmet ako ga nije ostavila i sama oštećena. Na osnovu DNK-a profila nije moguće utvrditi da li je krv bila stara četiri dana ili više. Nema mnogo razlike da li je četiri dana ili više, ako napolju nije bila neka estrenma temperatura- rekao je Keckarević.

Podsetimo odbrana tvrdi da je mrlja u "mercedesu" nastala kada se Jelena Marjanović povredila tokom menjanja gume.

Nikola Dumnić je rekao da "odbrana odustaje od rekonstrukcije". 

- Nakon izlaganja veštaka činjenično stanje je jasnije, a ono ide u korist tome da Zoran Marjanović nije počinio krivično delo za koje je optužen- zaključio je advokat odbrane Nikola Dumnić.

Ovim je suđenje za ubistvo Jelene Marjanović ušlo u završnicu s obzirom na to da je danas pregledanjem fotografija sa lica mesta završen dokazni postupak. Završne reči na koje je tužilac bio ispreman i danas na predlog odbrane su pomerene za 8. jul u 9.30 časova.

Video: Završnica suđenja Marjanoviću 8. jula: Gotovo je svedočenje veštaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA