≫ 

Određen pritvor Nikoliću zbog pretnji OK radiju: Lomljena im stakla na izlogu, farbom ispolivani zidovi

Nikolić se trenutno nalazi na izdržavanju kazne kućnog pritvora od četiri meseca, bez elektronskog nadzora, za delo nelegalnog organizovanja kockanja i klađenja

  • 0
Hapšenje policije Foto: Shutterstock

Sudija za prethodni postupak odredio je, na osnovu predloga tužlaštva u Vranju, pritvor od 30 dana Dejanu Nikoliću zvanom Kantar, zbog posebnih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na saučesnike, kao i da će ponoviti krivično delo pretnji zaposlenim u OK radiju, javili su lokalni mediji.

Zaposleni u OK Radiju u okviru kojeg posluje i kafe "No comment", prijavili su pretnje koje su, u više navrata, dobili od Nikolića, lomljena su stakla na izlogu, farbom su ispolivani predmeti i zidovi kafea i radija, a vrhunac je bilo zaziđivanje dela prostorija radija, koje je izvršeno od strane kladionice koja je u susedstvu, a čije vlasništvo se dovodi u vezu sa Nikolićem.

Posle tih napada i pretnji, Vranje su posetili predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara, podržali redakciju OK Radija, ali i ostale novinare i medijske kuće. Podršku tom radiju i zaposlenima uputila su i novinarska udruženja UNS i NUNS i asocijacije medija u regionu, prenosi UNS.

U petak je održana i vanredna sednica Radne grupe za zaštitu i bezbednost novinara, na kojoj je analizirana situacija u Vranju, a u popodnevnim časovima toga dana Nikolić je priveden, i pošto se žalio na zdravstveno stanje, upućen je u bolnicu na pregled.

Nikolić se trenutno nalazi na izdržavanju kazne kućnog pritvora od četiri meseca, bez elektronskog nadzora, za delo nelegalnog organizovanja kockanja i klađenja.

Rešenjem direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, omogućeno mu je da odlazi na posao od 08.00 do 15.00 časova, a da još dva sata može koristiti za šetnju i rekreaciju.

Nikolić je u okviru vremena predviđenog kaznom, posetio vlasnicu OK Radija, što je drastičan oblik pritiska na taj medij.

Pored učinjenog krivičnog dela zbog kojeg se nalazi na izdržavanju kazne, protiv Nikolića se vode i postupci zbog napada na bivšeg načelnika policije Vranja, kao i zbog napada na Minju V., koja se nalazi pod policijskom zaštitom.

Pod policijskom zaštitom je i Ivica M. iz Vranja, koji Dejana Nikolića optužuje da je ogranizovao napad na njega, kada mu je u lice bačena kiselina, a u oči utrljavana neka smesa od koje je oslepeo.

Predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić izjavio je kako veruje da će institucije proveriti poslovanje Nikolića, za čije ime se vezuje tridesetak kompanija i drugih pravnih lica koja posluju u regionu Vranja.

Video: Policajka izvela ubicu iz pritvora, pa zajedno pobegli: Sumnja se da su bili u ljubavnoj vezi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA