Za šest meseci ukrao više od 3 miliona: Razvio sistem za prevaru preko poznate firme, pa ojadio dobavljače

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu

  • 0
Hapšenje novac Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim Odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. P. (46), odgovorno lice Privrednog društva „Labor farm trade“ DOO Beograd, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti i na taj način prisvojio oko 3.292.205 dinara.

Sumnja se da je on, od 23. marta do 30. septembra 2020. godine, u više navrata poručivao robu od više različitih dobavljača sa teritorije Republike Srbije, dovodeći u zabludu odgovorna lica tih firmi da će robu plaćati na odloženo i davanjem menica kao sredstava obezbeđenja plaćanja.

M. P. je roba isporučena, ali je nije isplatio, jer je račun PD „Labor farm trade“ u blokadi od kraja septembra 2020. godine. Na taj način on je, kako se sumnja, oštetio dobavljače za 3.292.205 dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO:

Video: Zavirite u korumpirani raskoš: Uhapšen načelnik saobraćajne policije jer je sagradio vilu od zlata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA