Određen pritvor osumnjičenima za otmicu mladića u Bačkom Jarku

Sud im je odredio pritvor do 30 dana da ne bi ometali postupak uticanjem na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo i iz razloga uznemirenja javnosti zbog načina izvršenja dela

  • 2
Mirijevo, skok sa zgrade Foto: Marko Jovanović

Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor policijskom službeniku S. S. (34) i S. M. (21), koji se sumnjiče da su u nedelju u Bačkom Jarku radi predaje novca oteli D. P. (22), koji je tom prilikom zadobio telesne povrede.

Sud im je odredio pritvor do 30 dana da ne bi ometali postupak uticanjem na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo i iz razloga uznemirenja javnosti zbog načina izvršenja dela, rekla je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.

Oni se terete za krivično delo otmica za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Kako se sumnja, S. M. je u nedelju ujutru doveo D. P, kojeg je prethodno poznavao, u jedan lokal u Bačkom Jarku, gde ih je čekao policijski službenik S. S. Potom su S. M. i S. S. oštećenom zadali više udaraca rukama, nogama, palicom i pištoljem i zahtevali od njega 400 evra na ime nepostojećeg duga, što su sve snimili i snimak poslali devojci oštećenog.

Osumnjičeni su nakon toga odveli oštećenog u podrum kuće S. S. gde su ga vezali i nastavili da ga fizički maltretiraju da bi ga potom pustili i zapretili mu da im mora dati novac, kao i da će nauditi njegovoj porodici ukoliko ih bude prijavio policiji.

Više javno tužilaštvo je donelo nalog o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih, u toku koje će hitno i detaljno preduzimati dokazne radnje, a nakon čega će u skladu sa zakonom donositi dalje procesne odluke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    28. jun 2022 | 23:39

    Сума коју су хтели изнудити говори о њиховом коефицијенту интелигенције...

  • WILSON

    28. jun 2022 | 22:41

    Pod hitno uvesti smrtnu kaznu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA