Poreski inspektor "pao" za primanje mita: Uzeo pare od preduzetnika da bi ga "zaštitio" od drugih inspektora

Okrivljeni je, kako se sumnja, od zaposlenog iz te preduzetničke radnje 30. novembra primio traženi novac u iznosu od 500 evra, u apoenima 5 novčanica po 100 eura, nakon čega je uhapšen, a novac mu je oduzet od strane ovlašćenih službenika MUP-a

  • 2
Hapšenje, uhapšen biznismen, lisice, mito, korupcija Foto ilustracija: Shutterstock

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv poreskog inspektora Aleksandra M. (31) zbog sumnje da izvršio krivično delo trgovina uticajem.

Optužnim predlogom Aleksandar M. se tereti da je 15. novembra 2021. godine od zaposlenog u jednoj preduzetničkoj radnji zahtevao 500 evra da bi ga, korišćenjem službenog položaja i stvarnog uticaja, zaštitio od drugih poreskih inspektora, kako ne bi vršili kontrolu poslovanja te radnje u narednom periodu, niti mu pisali kazne i zatvarali objekat na odredjeno vreme zbog eventualno učinjenog neevidentiranja i neizdavanja fiskalnih računa.

Okrivljeni je, kako se sumnja, od zaposlenog iz te preduzetničke radnje 30. novembra primio traženi novac u iznosu od 500 evra, u apoenima 5 novčanica po 100 eura, nakon čega je uhapšen, a novac mu je oduzet od strane ovlašćenih službenika MUP-a. Optužnim predlogom tužilaštvo predlažilo je sudu da Aleksandra M. oglasi krivim i osudi na kaznu od godinu dana zatvora, novčanu kaznu od 100.000 dirana, kao i da mu izrekne meru bezbednosti - zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od 3 godine.

BONUS VIDEO:

Video: Zavirite u korumpirani raskoš: Uhapšen načelnik saobraćajne policije jer je sagradio vilu od zlata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA