≫ 

Saznajemo: Ovih pet stvari su ključ istrage slučaja "smrt kod kiropraktičara" koji je zgrozio Srbiju

Milan Đ. je u privatnoj klinici bio na tretmanu kod kiropraktičara radi nameštanja prvog vratnog pršljena (”atlasa”). Tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće

  • 2
Balans Medika, smrt pacijenta Foto: Telegraf.rs

Vest da je muškarac Milan Đ. (58) preminuo nakon tretmana kod kiropraktičara u privatnoj klinici “Balans medika” u Beogradu, pre nekoliko dana zgrozila je Srbiju, a kako nezvanično saznajemo, ispituju se tri stvari. 

Upućen je Zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja Ministarstvu zdravlja - da li je izvršena provera kvaliteta stručnog rada u privatnoj ordinaciji "Balans medik" i da li ima dozvolu za rad, za koje zdravstvene usluge je registrovana i da li S. Đ. ima licencu za rad i šta ta licenca pokriva.

Podsetimo, on je kako je dostavljeno Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, otišao kod kiropraktičara da namesti prvi vratni pršljen (atlas), ali je nakon tretmana ostao nepokretan i prevezen je na Institut za ortopediju Banjica, gde je 9. jula preminuo.

Da li i ko je kriv za ovu tragediju znaće se i posle nalaza obdukcije.

- Nalaz i mišljenje obdukcije nije još nije dostavljen. Posle nalaza utvrđivaće se ima li krivičnog dela i ako ima ko je nadležan - rečeno je za Telegraf.

Podsetimo, Milan Đ. je u privatnoj klinici bio na tretmanu kod kiropraktičara radi nameštanja prvog vratnog pršljena (”atlasa”). Tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće.

Na Institutu mu je konstatovana fraktura 1. vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu.

Milan Đ. je preminuo u subotu, 9. jula na Institutu za ortopediju.

BONUS VIDEO:

Video: Nikolina Pišek ophrvana bolom se klati pored sanduka: Počela sahrana muža poznate voditeljke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pers

    14. jul 2022 | 16:06

    Moja pitanja su: Zašto je čovek odmah uveden u indukovanu komu i nije imao priliku da priča sa članovima porodice? Da li je odmah obaveštena policija po službenoj dužnosti, zbog prijema pacijenta sa po život opasnom povredom? Zašto se čekalo sa istragom više meseci?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA