≫ 

Policija je pre 6 godina u 19:35 sati dobila poziv koji će otkriti jezivu istinu o smrti pevačice u Borči

Stav tužilaštva jeste da je, okrivljeni Zoran Marjanović  iskoristio poverenje, sada pokojne supruge, njenu bezazleznost i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je njihovo zajedničko dete, šestogodišnja ćerka ostala na nasipu

  • 18
Jelena Zoran Marjanović nasip Borča mobilni telefon Foto: Telegraf.rs, Facebook/jelena.krsmanovic, Nikola Anđić, Pixabay

Da li je Zoran Marjanović kriv za ubistvo supruge Jelene pre više od šest godina na nasipu u Borči biće poznato u petak 22. jula u 11 sati kada je zakazano izricanje presude u Višem sudu u Beogradu.

Tužilac je u završnoj reči za optuženog tražio 40 godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo i određivanje pritvora.

Odbrana je stava da Marjanović nije počinio zločin za koji je optužen.

Stav tužilaštva jeste da je, okrivljeni Zoran Marjanović  iskoristio poverenje, sada pokojne supruge, njenu bezazleznost i namamio je da se spuste u podnožje nasipa, ka kanalu, dok je njihovo zajedničko dete, šestogodišnja ćerka ostala na nasipu.

Mobilni telefon

Tužilac smatra da je Zoran Marjanović pre nego što je Jelenu lišio života u kanalu, u 16:38 časova svesno isključio svoj mobilni telefon i postao nedostupan daljem registrovanju baznih stanica mobilne telefonije.

Zoran i Jelena Marjanović Foto: Nikola Anđić, Youtube/Shane Hoyt

- Nakon ubistva, telefon je ponovo uključio u 17:04:28 časova i ponovo postao dostupan odnosno registrovan od strane baznih stanica. U 19:35 časova je prijavio nestanak supruge u Policijskoj upravi za grad Beograd UKP Osmo odeljenje, pokušavajući da prikrije svoje radnje izvršenja, pa je i po dolasku policijskih službenika učestvovao u potrazi za oštećenom simulirajući zabrinutost za njen nestanak. Okrivljeni je smišljeno izvršio krivično delo u situaciji kada se oštećena tome nije nadala i nije mogla da pruži nikakav otpor u napadaču naoružanog oruđem podobnim da je ubije- saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva.

Svirepo

Prema njihovim rečima, povrede koje su obdukcijom ustanovljene i opisane, a koje su bile uzrok smrti Jelene Marjanović, nanete dok je ona još bila živa.

- Na osnovu lokalizacije, rasporeda, izgleda i vrste registrovanih povreda, proizilazi da su nastale jedna za drugom u kratkom vremenskom intervalu. Svirepost ubistva dokazuje se upravo navedenim veštačenjem Komisije veštaka, kojim je utvrđeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice što je Jelena ubijena uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svesti, pa sve do gubitka svesti tek u samom kanalu. Žrtvi je pričinjen bol i nepotrebna patnja koja prevazilazi patnje koje prate svako lišavanje života, dok izvršilac hoće da je ubije na svirep način, pa čak i da uživa u tome. Podmukao način ubistva dokazuje se na osnovu ponašanja okrivljenog, odnosno radnji koje je preduzeo pre i posle ubistva supruge. Ubistvo je izvršeno na lukav, prepreden i prevaran način- satv je Višeg javnog tužilaštva.

Odbrana

- Zoran Marjanović nije ubio Jelenu. Skandalozno je vođen predistražni, a onda i istražni postupak koji je bio pun nepravilnosti. Kako je moguće da se uhapsi čovek i zadrži i ispitivao 48 sati bez prisustva branjenika. Dovođeni su razni psiholozi o trošku MUP kako bi se izvršila tortura nad Zoranom. Gde su svi ti zapisnici, ni sad nije poznato - rekao je Delibašić na početku svog izlaganja tokom završnih reči.

- Zašto specijalci hapše čoveka u prisustvu malog deteta, a mogao je da dođe u policiju kao i nebrojeno mnogo puta pre toga.

Delibašić je naveo i da je teško braniti nevinog čoveka.

Suđenje Zoranu Marjanoviću Foto: Nikola Tomić

- Užasno je teško braniti nevinog čoveka, ali je posebno teško odbraniti čoveka koji je unapred osuđen - rekao je advokat i dodao da sud treba da promeni svoju odluku i ne osudi Zorana bez dokaza.

On je naveo da Marjanović ima neoborivi alibi.

- Mala Jana daje neoborivi alibi. Ona je ispričala da je sve vreme tokom boravka na nasipu bila sa ocem, i kada je zvao Jelenu, ali i kada je slučaj prijavio policiji. Takođe, pitao bi tužilaštvo zašto nemamo motiv zločina - rekao je Delibašić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    20. jul 2022 | 08:58

    Vidi mu facu i sve ti je jasno.

  • Kada si nevin

    20. jul 2022 | 08:47

    Ogulićeš sppstvenu kožu i ostati bez glasnih žica insistirajući da se pronadje krvnik jer je on na slobodi i ne osećaš se slobodno i komforno ni na jednom kutku ove planete. Ako ne zbog sebe, strepićeš zbog dece jer eto, ne zna se motiv ni zašto bi bilo ko drugi tako svirepo ubio ovu ženu, majku, posvećenu porodici i detetu...

  • PIONIR

    20. jul 2022 | 08:54

    Nisu valjda zemaljci sisli i ubili neduznu osobu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA