≫ 

Zoran Marjanović osuđen na 40 godina robije: Posle suda otišao kući, naknadno policija došla po njega

Marjanović je osuđen na 40 godina zatvora, koliko je tužilaštvo i tražilo

  • 94

Zoran Marjanović osuđen je danas na 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene Marjanović, koja je ubijena 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Pre izricanja presude, Zoran Marjanović je plakao u sudu i grlio je sina.

Nakon što je osuđen za ubistvo supruge, iako mu je određen pritvor, Marjanović je napustio sud i otišao svojoj kući u Borči.

Po dolasku kući, Marjanović je dao izjavu za Telegraf.rs.

On je, između ostalog, ponovio da nije kriv za delo za koje je osuđen.

U kući je proveo nešto više od sat vremena, nakon čega je stigla policija, koja ga je potom odvela u pritvor.

Nakon izricanja presude, njegov advokat Nikola Dumnić rekao je da je presuda skandalozna.

- Presuda je doneta bez ijednog personalnog dokaza, nije postojao niko da ga je video da je uradio to krivično delo, kao što ni na njemu ni na njoj nije pronađen nikakav trag koji bi upućivao na takav zaključak. Predsudu smatram skandaloznom, a pratite šta će se nakon nje dešavati - rekao je Dumnić.

Zoranova partnerka, Zorica Zoka Mitrović, poručila je novinarima da je Zoran nevin, i da će Marjanović "svoju  pravdu isterati, verovatno već u apelaciji".

Podsetimo, u pitanju je prvostepena presuda, na koju Marjanović ima pravo žalbe.

Inače, Zoran je rano jutros sa Zoricom napustio kuću u Borči, a pre suda, sedeo je u obližnjem kafiću sa sinom, bratom i svojim advokatskim timom.

Marjanović se u optužnici tereti da je suprugu Jelenu ubio 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Veštaci su tokom izlaganja rekli da su joj smrtonosne povrede nanete metalnim predmetom, ali ne i kojim. Oružje kojim je ubijena pevačica u Borči nije nađeno.

Više javno tužilaštvo u Beogradu smatra je dokazalo da je okrivljeni Zoran Marjanović u vreme izvršenja krivičnog dela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično delo izvršio sa direktnim umišljajem, jer je bio svestan šta čini kada je ošećenoj zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, koje su u vreme nanošenja, u svom ukupnom sadejstvu, predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu, što je on i hteo.

- Podsećamo da iz kombinovanog (sudskomedicinsko-trasološkog) veštačenja proizilazi da povrede koje su obdukcijom ustanovljene i opisane, a koje su bile uzrok smrti Jelene Marjanović, nanete dok je ona još bila živa. Na osnovu lokalizacije, rasporeda, izgleda i vrste registrovanih povreda, proizilazi da su nastale jedna za drugom u kratkom vremenskom intervalu. Svirepost ubistva dokazuje se upravo navedenim veštačenjem Komisije veštaka, kojim je utvrđeno da je ubistvo izvršeno na grozan način, koji izaziva gnušanje okoline, kao i zbog činjenice što je Jelena ubijena uz nanošenje velikih fizičkih i psihičkih bolova i patnje, i to dok je bila pri svesti, pa sve do gubitka svesti tek u samom kanalu- navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Tužilaštvo tereti Zorana Marjanovića da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina i brani se sa slobode.

On je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu, negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

MARJANOVIC SUĐENJE SUPRUGA Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kom je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RIJALITI

    22. jul 2022 | 10:35

    Iz postovanja prema zrtvi i vredjanju nacio alne inteligencije, ovo ne citam i ne pratim, dosta je pogledati samo naslov...Vecna joj slava.. I pokoj dusi...

  • Rade

    22. jul 2022 | 11:26

    Svaka čast pravosuđu 👍

  • Pravda

    22. jul 2022 | 10:31

    Daj zatvorite ga više

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA