Pošli džipom u Grčku, sakrili 100.000 €, pa pali na Preševu: Carina apeluje na putnike da se limit nije menjao

Podsećamo putnike da se limit za iznos deviza iz zemlje nije menjao i da je reč o dobro poznatoj sumi od 10.000 evra, a da se sve preko toga mora prijaviti kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje

  • 3
carinici, granični prelaz Horgoš, pokušaj krijumčarenja novca Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom 26. jula 2022. godine godine na graničnom prelazu Preševo, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 100.000 evra skrivenih u torbi sa hranom. Prekršaj je otkriven kada je tokom večeri na izlaz iz zemlje pristigao Džip nemačkih registarskih oznaka, kojim je ka Grčkoj putovao strani državljanin sa suprugom.

Na uobičajeno pitanje carinika, putnik je negirao da ima nešto da prijavi. Međutim, tokom pregleda, carinici su prvo u vozačevoj ličnoj torbici otkrili preko 22 hiljade evra, zbog čega je detaljna kontrola nastavljena. Nedugo potom, u torbi sa hranom za put koja se nalazila ispred suvozačkog sedišta otkriveno je još 80.000 evra.

Podsećamo putnike da se limit za iznos deviza iz zemlje nije menjao i da je reč o dobro poznatoj sumi od 10.000 evra, a da se sve preko toga mora prijaviti kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje.

BONUS VIDEO:

Video: U utrobi Karađorđa pronađen tajni štek sa švercovanom robom: Carinici s policijom izvršili zaplenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA