Potvrđeno za Telegraf: Finansijska istraga protiv policajca i njegove supruge radnice BIA zbog šverca kokaina

Bračni par osumnjičen je za učestvovanje u švercu kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike, ali i odavanje službenih informacija kriminalcima

  • 0
Uhapšen policajac D.J.i njegova supruga Foto: Facebook

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je finansijsku istragu protiv Daniela J. policajca Uprave kriminalističke policije Srbije, njegove supruge Dušice J. koja je zaposlena u BIA i bivšeg policajca Milivoja K., potvrđeno je za "Telegraf.rs" iz Tužilaštva za organizovani krimal Srbije.

Tokm istrage oni će morati da dokažu kako su stekli imovinu kao i odakle im novac u gotovini. Za sada im ništa od pokretne i nepokretne imovine nije privremeno oduzeto.

Podsećanja radi, Dušica J. (39), zaposlena u Bezbednosno-informativnoj agenciji i njen suprug, Daniel J. (41), službenik Uprave kriminalističke policije, kao i bivši policajac Milivoj K., uhapšeni su prošle nedelje zbog sumnje da su učestvovali u švercu kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike, ali i odavali službene informacije kriminalcima.

Prema operativnim saznanjima policije, oni su učestvovali sa crnogorskim kriminalcima u nabavci kokaina, ali im je glavni zadatak bio prenos novca iz Holandije do Srbije i Crne Gore. Po turi je prenošeno 1.5 do 2 miliona eura, provizija za prenos im je bila 1.5 %.

Sumnja se da su Daniel i Dušica,navodno, odavali i službene tajne kriminalnom klanu Radoja Zvicera i Veljka Belivuka.

Njima je određen pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA