Za samo 72 sata u Srbiji pet krvoprolića počinjena nožem: Posle dva ubistva, usledila tri teška pokušaja

Ubistva su se dogodila u Kraljevu i Nišu, a pokušaji na Novom Beogradu, u Majdanpeku i Čačku

  • 7
Policijska traka, pesnica, nož Foto-ilustracija: Telegraf, Shutterstock

Tokom proteklog vikenda u Kraljevu i Nišu dogodila su se dva ubistva u kojima su Strahinji Markoviću i Stefanu S. životi oduzeti nožem. Potom, sinoć u Majdanpeku uhapšen je A. Đ. (50) koji je dva puta ubo nožem u stomak muškarca (29), zatim, policija u Čačku uhapsila je sinoć R.S. (45) jer je nožem izbo svog komšiju S.M. (35), u Beogradu je mladić (18) dva puta uboden nožem u vrat.

Prvo je u Kraljevu ubijen Strahinja Marković (23) kada ga je Milan T. (24) ubo nožem u grudi. U toku noći, oko 3, Stefan S. nasmrt je izboden ispred noćnog kluba u Nišu.

Prema našim informacijama, Milan i Strahinja bili su u parku. Prema rečima svedoka u jednom trenutku je došlo do svađe između mladića. Navodno, Milan je tražio da mu Strahinja da vodu, ali mladić je odbio. Milan je izvadio nož i ubo ga, a zatim pobegao.

Strahinja je preminuo oko 3 sata na hiruškom odeljenju bolnice u Kraljevu.

- Strahinja sa maloletnim bratom i drugovima sedeo u parku. Pili su pivo. U jednom trenutku prišao im je Milan i prvo zatražio alkohol i oni su mu dali. Zatim i vodu. Kako bi ga oterali Strahinja je rekao da nema i zato je nastala svađa. Milan je izvadio nož i ubo Strahinju - pojasnio je naš sagovornik.

Stefana S. u Nišu je kako se navodi nožem ubio F. P. (30).

Napadač i mladić koji je preminuo se, kako saznajemo, uopšte nisu ni poznavali.

- Oni su se gurali u redu ispred kluba. Onda je napadač izguran iz reda. Ubrzo se vratio s nožem i krenuo da napada one koji su ga izgurali - priča izvor Telegrafa.

Stefan S. (26) iz okoline Doljevca u Urgentni centar je stigao bez vitalnih parametara.

- On je imao veliku ubodnu ranu u predelu leve strane grudnog koša, koja je bila fatalna kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

M.C. koji je takođe povređen, zadobio je ubodnu ranu jetre i operisan je.

- Pacijent je operisan i zadržan je na lečenju na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, svestan je i komunikativan – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U međuvremenu se oglasio i MUP ovim povodom. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, brzom akcijom uhapsili su F. P. (1992) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, F. P. je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu.

Mladić star 18 godina napadnut je sinoć u 21 sat, između Gazele i Starog mosta na novobeogradskoj strani.

On je dvaput uboden nožem u vrat i mnogo je iskrvario.

Mladić je sa teškom traumom kolima Hitne pomoći prevezen na reanimaciju Urgentnog centra.

Policija u Majdanpeku, brzom i efikasnom akcijom, uhapsila je A. Đ. (50) iz Donjeg Milanovca, da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

On se sumnjiči da je sinoć, ispred jedne prodavnice, nakon kraće rasprave, dva puta nožem u stomak ubo dvadesetdevetogodišnjeg muškarca.

Povređeni muškarac je zbrinut u bolnici u Majdanpeku.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, osumnjičenom je određeno zadržavanje.

Još jedan krvavi pir dogodio se sinoć u Čačku kada je R. S. (45) nožem izbo svog komšiju S.M. (35).

Krvavi obračun dogodio se u stambenoj zgradi u Ulici Danice Marković, a ovaj obračun potresao je sve stanare unutar zgrade.

Prema našim informacijama, R.S. je došao do stana S.M. i zatražio da razgovaraju o njegovoj devojci i svađi koja je izbila.

- Sve je počelo razgovorom, ali se brzo pretvorilo u tuču. U jednom trenutku R.S. je uzeo nož i ubo komšiju u grudi nekoliko puta- kaže naš sagovornik.

Kao da se ništa nije dogodilo, napadač je ušao u svoj stan i tu bio do dolaska policije. Njemu je određen pritvor do 48 sati i danas će biti saslušan.

BONUS VIDEO:

Video: Ubo ženu u leđa, zaklao je, pa zapalio kuću: Užas u Barajevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    16. avgust 2022 | 15:55

    Mi smo sami sa sobom u ratu, ginemo kao na bojistu. Za nas izgleda leka nema.

  • Lord

    16. avgust 2022 | 16:09

    Koliko sam vec puta rekao,racije,i za nadjen noz odmah 5 godina u zatvor!!!

  • Ivan

    16. avgust 2022 | 16:14

    Ovo nema ni u Meksiku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA