≫ 

Porodica i prijatelji se oprostili od Božidara: Policajac bez mrlje u karijeri stradao tokom potere

Božidar je iza sebe ostavio neutešnu suprugu i dve maloletne ćerkiće

  • 1
Poginuo policajac Božidar K Bačka Palanka Rumenka saobraćajna nesreća Foto: Privatna arhiva

Danas u 13 časova na groblju u Bačkoj Palanci sahranjen je policajac Božidar Koprivica iz Gajdobre, koji je stradao u četvrtak u Rumenci nadomak Novog Sada tokom izvršavanje radnog zadatka.

Sahrani je prisustovala Božidarova porodica, ali i mnogobrojni prijatelji i kolege koji nisu mogli da sakriju suze, kao i načelnik Uprave saobraćajne police Lakićević, ministar Aleksandar Vulin i načelnik PU Novi Sad Goran Radonjić kao i mnogobrojne starešine iz MUP-a i veliki broj kolega. Žandamerija je ispalila počasnu paljbu, a sahranjen uz sve počasti MUP-a.

Čini se da je i nebo plakalo za prerano ugašenim životom ovog mladog policajca.

Inače Božidar je bio porodični čovek i uzoran policajac bez ijedne mrlje u karijeri, među komšijama je važio za vrednog i radnog čoveka koji je uvek svima pomagao. Pre nego što je prešao na radno mesto u saobraćajnoj policiji, radio je kao policijac u policijskoj ispostavi Detelinara, a nažalost u reonu te ispostave je i izgubio život, a na lice mesta među prvima su stigle kolege iz te stanice.

Božidar je iza sebe ostavio neutešnu suprugu i dve maloletne ćerkiće.

Podsetimo, građani su u četvrtak prijavili da vozač "renoa" vozi nasilno, a od policije je bežao i poljskim putevima i kroz atare oko Kisača i Rumenke.

Veliki broj patrola bio je upućen na lice mesta. Božidar je krenuo iz Novog Sada po pozivu na radio vezi i prošao je kroz centar Rumenke, a potom je skrenuo kroz Partizansku ulicu, ali mu je kod jednog marketa iz sporedne ulice izašao automobil "pežo 206" kojim je upravljala meštanka Rumenke stara 35 godina. Božidar je službenim motociklom udario u suvozačeva vrata i na mestu je stradao.

Mnogi policajci odmah su na svoje profile postavili grb MUP-a sa crnom trakom kako bi odali počast stradalom kolegi.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je porodici Božidara Koprivice saučešće. On je istakao da policajac Božidar Koprivica nikada neće biti zaboravljen niti od strane svojih kolega niti od strane države i Ministarstva unutrašnjih poslova, te da će se o porodici Koprivica posebno brinuti.

BONUS VIDEO:

Video: Rekonstrukcija zločina: Dušan presudio komšinici Veri i mladom policajcu Ivanu, a motiv odneo u grob

(Telegraf.rs/Nikola Bilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA