Otkrivamo šta je sa slučajem pripadnika SAJ koji su uhapšeni zbog pretnji i droge

Sporazumi o priznanju krivičnog dela su odmah po zaključenju podneti sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu na odlučivanje, koji ih je istog dana nakon preispitivanja prihvatio presudom i oglasio okrivljene krivima

  • 0
Hapšenje huligani MUP MUP

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je sa okrivljenima A.O.A. i M.S. zaključilo sporazume o priznanju krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti, a sa okrivljenim A.O.A. i krivičnog dela Neovlašćeno držanje opojnih droga.

U odnosu na osumnjičene B.B. L.D. i M.P. doneto je rešenje o odbacivanju krivične prijave, jer je iskazima svedoka oštećenih i uvidom u video zapise predmetnog događaja utvrđeno da su bili prisutni na mestu događaja, ali da nisu preduzimali radnje kojima bi ostvarili elemente krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti, kao ni bilo kog drugog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Naime, osumnjičeni A.O.A. M.S. B.B. L.D. i M.P. su po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca dana 23.08.2022. godine zadržani od strane Drugog odeljenja Uprave kriminalističke policije, zbog postojanja osnova sumnje da su dana 22.08.2022. godine svi zajedno došli u prostorije firme oštećenih čije je sedište na Terazijama, gde su oštećenima T.A. i S.K. uputili pretnje kojima su ugrozili njihovu sigurnost.

Nakon sprovedenog dokaznog postupka u kome su saslušani osumnjičeni i ispitani svedoci, te pribavljeni materijalni dokazi i to video zapisi predmetnog događaja u koje je izvršen detaljan uvid, tužilaštvo je sa okrivljenim A.O.A. zaključilo sporazum o priznanju krivičnih dela Ugrožavanje sigurnosti i Neovlašćeno držanje opojnih droga, kojim je predviđeno da se okrivljenom izrekne uslovna osuda sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od 10 meseci koja se neće izvršiti ukoliko za vreme proveravanja od 3 godine ne učini novo krivično delo, kao i mera bezbednosti oduzimanja predmeta – opojne droge marihuane, dok je sa okrivljenim M.S. zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti kojim je predviđeno da mu se izrekne uslovna osuda sa utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od 6 meseci koja se neće izvršiti ukoliko za vreme proveravanja od 2 godine ne učini novo krivično delo.

Sporazumi o priznanju krivičnog dela su odmah po zaključenju podneti sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu na odlučivanje, koji ih je istog dana nakon preispitivanja prihvatio presudom i oglasio okrivljene krivima.

BONUS VIDEO:

Video: Uhapšeni pripadnik BIA i policajac u Požarevcu zbog iznude: To sad više nije tvoje nego naše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA